-
Link kopieret
Pistaciepaneret kulmule med pastinakfritter
Måske du synes, at hvid fisk kan være lidt kedeligt? Og måske du altid ender med at vælge laks, når du svinger forbi fiskehandleren?
Dét er en skam, for der findes så mange forskellige typer fisk, der er herlige på hver deres måde – man skal bare lige vide, hvordan de bedst tilberedes.
Her paneres kulmule med en sprød blanding af urter og pistacienødder, hvilket er både smukt og super smagfuldt. Fisken serveres med sprøde fritter af pastinak og en skøn grøn avocado-mayo – måske en gourmet version af fish’n’chips?

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
Pistaciepaneret kulmule
- 800 g kulmulefilet
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g ristede og saltede pistacienødder
- 1 håndfuld bredbladet persille
- skal af 1 usprøjtet citron
- friskkværnet peber
Pastinakfritter
- 1 kg pastinakker
- 1 spsk. olivenolie
- salt
Avocadomayo
- 1 moden avocado
- 3 spsk. god mayonnaise
- 1-2 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Pastinakfritter
Tænd ovnen på 175°. Skræl og skær pastinakkerne i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pistaciepaneret kulmule
Læg kulmulefileten i et ovnfast fad, og dryp olie over. Hak pistacienødder og persille fint, og bland med revet citronskal og peber i en skål. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker til fisken med en gaffel.
Avocadomayo
Kom avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en skål. Brug en stavblender og mos blandingen sammen til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, og servér til fisk og fritter.
Opskrift på pistaciepaneret kulmule
Pistaciepaneret kulmule er en skøn måde at servere den hvide fisk. Fyldt med smag fra urter, citron og pistacienødder. Og utrolig smukt med den flotte grønne farve. Jeg bruger ristede og saltede pistacienødder, som jeg piller, til paneringen. Det er betydeligt billigere, end hvis du købte usaltede pistacienødder, så det er et godt tip, hvis du har tid til at pille nødderne selv.TIP: Prøv også denne skønne opskrift på torsk i fad med fennikel, citron og feta
Opskrift med kulmule
Kulmule er en af mine favoritter, når turen går forbi fiskehandleren. Det hvide kød er nemlig mere fast og saftigt end eksempelvis torsk. Det gør, at kulmule både smager herligt, når filetterne steges på en pande, og skindet bliver dejlig sprødt, men det er også oplagt at bruge det til eksempelvis fisketacos eller fish'n'chips.Pastinakfritter med avocado-mayo
Jeg serverer den pistaciepanerede kulmule med sprøde fritter af pastinak og en skøn grøn avocado-mayo, der minder om en aioli - bare lige next level hvis jeg selv må sige det! Fritterne kan du naturligvis lave af kartofler eller andre rodfrugter alt efter, hvad du er i humør til eller har på lager. Jeg er også vild med fritter af søde kartofler.Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.