
Ingredienser
Feta-dip
- 200 g feta
- 2 dl græsk eller almindelig yoghurt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
Sød kartoffel-fritter
- 500 g søde kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
Feta-dip
Blend alle ingredienserne sammen med en køkkenmaskine. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil.
Sød kartoffel-fritter
Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl søde kartoflerne, og skær dem i både. Placér bådene på en beklædt bageplade, vend dem i olivenolie, og drys med salt. Sæt nu fritterne i ovnen i 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vend gerne rundt i fritterne et par gange undervejs.
Nemme sød kartoffel-fritter bagt i ovnen
Sød kartoffel-fritter serverer jeg ofte som tilbehør med aioli som dyppelse. For nyligt biksede jeg dog denne feta-dip sammen til fritterne, da de skulle spises til sprøde, hjemmelavede falafler. Det viste sig at være en fremragende idé, for feta-dippens salte og fede smag gav de ristede søde kartofler et virkelig delikat modspil.
Lækker feta-dip til salat og kødretter
Siden da er feta-dippen gået hen og blevet lidt af en favorit. Den kan både laves tyk og tynd, alt efter hvilken type yoghurt, du bruger. Her kan du sagtens vælge mellem klassisk, græsk feta af gedemælk samt den cremede, milde puck-ost. Det afhænger helt og aldeles alt efter, hvilken smag du synes om. Vi har spist feta-dippen både som salatdressing, til krydret lammekebab og som nævnt falafler og sød kartoffel-fritter. Den er virkelig en vinder, hvis du er feta-fan, ligesom jeg.
Sidst jeg lavede sød-kartoffel fritter blev de helt bløde og slatne….. Mærkeligt ikke! Dine ser så lækre og sprøde ud.
Hejsa Line 🙂 Prøv at give fritterne lidt længere i ovnen. Alt efter ovn, type af sødkartofler, og hvor store, dine fritter er, skal de have mellem 30 – 60 minutter i ovnen for at blive sprøde 🙂
Jeg smører fritterne i olie, vender dem i majsmel og krydrer……
Så bliver de sprøde.? Fik tipset et sted på nettet, og det virker.