Sød kartoffel-fritter med feta-dip

I dag har jeg en perfekt, ih-åh så lækker søndags-opskrift til jer, som I kan spise både som en snack eller til en doven middag i aften.

Sød kartoffel-fritter

Sød kartoffel-fritter med feta-dip

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 2 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 40 min / i alt 55 min

Ingredienser

Feta-dip

  • 200 g feta
  • 2 dl græsk eller almindelig yoghurt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft

Sød kartoffel-fritter

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

Feta-dip

Blend alle ingredienserne sammen med en køkkenmaskine. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil.

Sød kartoffel-fritter

Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl søde kartoflerne, og skær dem i både. Placér bådene på en beklædt bageplade, vend dem i olivenolie, og drys med salt. Sæt nu fritterne i ovnen i 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vend gerne rundt i fritterne et par gange undervejs.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nemme sød kartoffel-fritter bagt i ovnen

Sød kartoffel-fritter serverer jeg ofte som tilbehør med aioli som dyppelse. For nyligt biksede jeg dog denne feta-dip sammen til fritterne, da de skulle spises til sprøde, hjemmelavede falafler. Det viste sig at være en fremragende idé, for feta-dippens salte og fede smag gav de ristede søde kartofler et virkelig delikat modspil.

Sød kartoffel-fritter

Lækker feta-dip til salat og kødretter

Siden da er feta-dippen gået hen og blevet lidt af en favorit. Den kan både laves tyk og tynd, alt efter hvilken type yoghurt, du bruger. Her kan du sagtens vælge mellem klassisk, græsk feta af gedemælk samt den cremede, milde puck-ost. Det afhænger helt og aldeles alt efter, hvilken smag du synes om. Vi har spist feta-dippen både som salatdressing, til krydret lammekebab og som nævnt falafler og sød kartoffel-fritter. Den er virkelig en vinder, hvis du er feta-fan, ligesom jeg.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Sidst jeg lavede sød-kartoffel fritter blev de helt bløde og slatne….. Mærkeligt ikke! Dine ser så lækre og sprøde ud.

    1. Hejsa Line 🙂 Prøv at give fritterne lidt længere i ovnen. Alt efter ovn, type af sødkartofler, og hvor store, dine fritter er, skal de have mellem 30 – 60 minutter i ovnen for at blive sprøde 🙂

Skriv en kommentar