Nemme sød kartoffel-fritter bagt i ovnen
Sød kartoffel-fritter er virkelig alsidigt tilbehør, der både kan serveres til kød, fisk, burger (selvfølgelig) eller falafler. Fritterne er desuden en helt del sundere end de klassiske pomfritter, så de kan sagtens nydes med god samvittighed på en hverdagsaften. De bliver i hvert fald gerne lavet flere gange ugentlig hjemme hos os! Det er også en nem måde at snyde lidt sundt ned i grøntsagskræsne børn. Søde kartofler er rige på bl.a. vitamin A og så indeholder de langkædede kulhydrater, og de påvirker blodsukkeret meget mindre end de kort kædede, som man finder i de almindelige kartofler.
TIP: Servér fritterne til lammeculotte, kebabspyd, falafler, crispy kylling eller som en del af moules frites
Lækker feta-dip til salat og kødretter
Sød kartoffel-fritter serverer jeg ofte som tilbehør med aioli som dyppelse. For nyligt biksede jeg dog denne feta-dip sammen til fritterne, da de skulle spises til sprøde, hjemmelavede falafler. Det viste sig at være en fremragende idé, for feta-dippens salte og fede smag gav de ristede søde kartofler et virkelig delikat modspil.
Siden da er feta-dippen gået hen og blevet lidt af en favorit. Den kan både laves tyk og tynd, alt efter hvilken type yoghurt, du bruger. Her kan du sagtens vælge mellem klassisk, græsk feta af gedemælk samt den cremede, milde puck-ost. Det afhænger helt og aldeles alt efter, hvilken smag du synes om. Vi har spist feta-dippen både som salatdressing, til krydret lammekebab og som nævnt falafler og sød kartoffel-fritter. Den er virkelig en vinder, hvis du er feta-fan, ligesom jeg.
TIP: Prøv også polentafritter, græskarfritter eller auberginefritter med kikærtemel for andre sundere alternativer til pomfritter