Fish’n’chips med rodfrugter & tartarsauce

Fish’n’chips er en lækker klassiker, der sagtens kan laves i en sundere udgave, uden at det går ud over smagen. Her får I opskriften – på Emma-måden 😉

Jeg vender torsk i en blanding af mandler og æg, så den får en lækker men sund panering. Servér med lækre rodfrugter og tartarsauce og nyd! Se hvor nemt det er i videoen nedenfor.

Fish'n'chips

Fish'n'chips med rodfrugtfritter & tartarsauce

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Fish

  • 800 g torskefilet
  • 1 æg
  • 150 g mandler
  • salt og friskkværnet peber
  • skal af 1 usprøjtet citron

Rodfrugtfritter

  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Tartarsauce

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld purløg
  • 3 spsk. cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • skal og saft af ½ citron
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rodfrugtfritter

Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.

Fish

Dup torsken tør, og skær den i aflange stykker. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til fint mel i en minihakker, og vend det sammen med salt, peber og fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i mandelmelet. Læg dem på bagepladen, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Tartarsauce

Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Skyl og hak persille og purløg. Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep. Rør godt, og smag til med salt og peber.

 

Servér som tilbehør til torskestykker og rodfrugtfritter.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fish'n'chips

Fish'n'chips med mandler og tartarsauce

Sund udgave af Fish’n’chips

Fish’n’chips laves normalt med en ordentlig omgang friture. Her har jeg dog undgået den gyldne gryde. I min udgave dropper jeg nemlig frituren, og så panerer jeg torsken med hakkede mandler, inden de ryger et smut i ovnen. Og jeg lover, at det overrasker, hvor godt paneringen fungerer og smager!

Resultatet er sprødt og smagfuldt, og fisken er helt perfekt til at dryppe i en omgang hjemmelavet tartar-sauce. Den må I endelig ikke springe over!

 

TIP: Prøv også denne opskrift på torsk i fad med fennikel, citron og feta eller pistaciepaneret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo

 

Fish N chips med rodfrugtfritter og tartarsauce

Jeg holder af at servere rodfrugtfritter til retten, for at give lidt ekstra farve på tallerkenen. Ser det ikke fint ud på billederne? Men altså helt klassiske kartoffelbåde, skal man heller ikke kimse af – eller lækre sweet potato fries? Lige meget hvilke rødder, du bruger, smager de herligt dyppet i en hjemmelavet tartarsauce.

Saucen er nem at røre sammen, og den er altså et must, når menuen står på fish’n’chip!

Fish'n'chips

 

Find flere opskrifter med fisk lige her:

Tundeller med rodfrugtfritter

Salatskål med laksemousse af varmrøget laks

Laks med pesto crust

Salade niçoise med ristede kartofler

Dampet rødspætte med sødkartoffelmos

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar