
Ingredienser
Pizzabund
Karamelliserede rødløg
- 2 rødløg
- 1 spsk. smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. balsamicoeddike
TOPPINGS
- 2 kugler mozzarella, ca 250 g
- 4-6 figner
- 10 stykker serranoskinke
- 1 håndfuld timian
Fremgangsmåde
Pizzabund
Følg min opskrift på pizzabund, og stil dejen til hævning.
KARAMELLISEREDE RØDLØG
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene let brune. Krydr med salt og peber. Hæld balsamico over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.
PIZZA
Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt 2 bageplader i ovnen.
Rul dejen ud til to pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir og dernæst over på de varme bageplader. Forbag pizzaerne i 5 minutter, til bundene begynder at blive faste men endnu ikke gyldne.
Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over pizzaerne. Skær fignerne i skiver, og fordel dem ligeledes over pizzaerne. Sæt dernæst pizzaerne tilbage i ovnen i yderligere 7 minutter, til osten er smeltet og bundene sprøde og gyldne.
Top med karamelliserede rødløg og serranoskinke, og pynt med timian.
Servér straks.
Hvid pizza med figner
Pizza med figner er en virkelig herlig kombination! Den sprøde, salte pizza bund sammen med smeltet ost og de søde figner smager simpelthen magisk. Tilsæt salt serranoskinke og karamelliserede rødløg, og du får en ikke bare smuk men også utrolig velsmagende pizza.
Jeg bruger denne opskrift på pizzabund, der er både nem og utrolig lækker. Typisk laver jeg 2-4 forskellige pizzavarianter, og både en kartoffelpizza og klassikeren med pizzasauce og mozzarella hitter også hjemme hos os.
TIP: Prøv også figner i en smuk og fyldigg efterårssalat
Glutenfri pizzabund
Hvis du vil prøve en glutenfri pizzabund, vil jeg anbefale dig min opskrift her: Glutenfri pizza
Min glutenfri pizzabund er så nem! Og så smager den nærmest præcist som en kridhvid hvedebund. Jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten, for her er på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund. Den glutenfrie pizza får en luftig, sprød og sej pizzabund, der tilmed er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre.
Figner på pizza
En af mine yndlingsfrugter er figner. De er så fascinerende smukke og lige tilpas søde. Jeg ærger mig evigt over deres korte sæson og forsøger at få det bedste ud af den, så længe de er til at få fingrene i.
Figner kan både bruges friske på pizza eller komme med i ovnen som denne opskrift. Begge dele smager dejligt, så prøv dig frem og se, hvad du foretrækker.
TIP: Prøv også min opskrift på pizza med æble og pancetta.

Flere opskrifter med figner
Spinatsalat med pistacie paneret avocado og figner
Avocado toast med halloumi og figner
Linsesalat med aubergine og figner