Den bedste opskrift på tomatsuppe
Denne tomatsuppe med Gorgonzola er min bedste opskrift på en klassisk, lunende lækker tomatsuppe. Den er cremet og lækker i konsistensen, og smagen er enestående god. Her fremhæves tomaternes gode smag ved hjælp af Gorgonzola. Det gør, at suppen bliver sødmefuld og frisk på samme tid, som havde man brugt solmodne sommertomater.
Suppen er dog lavet på tomatpassata, der er blendede tomater. Kan du ikke finde det i supermarkedet, kan du bruge hakkede tomater og blende suppen inden servering.
TIP: Prøv også min opskrift på tacosuppe eller hønsekødssuppe eller ærtesuppe
Gorgonzola i tomatsuppe
I denne tomatsuppe afrunder Gorgonzola tomaternes sødme og syrlighed. Osten smelter ind i suppen, hvilket giver en cremet konsistens. Når gorgonzola bruges i rette mængde, giver den skarpe, karakteristiske smag et godt modspil til andre råvarer. I denne opskrift vil du opleve, at tilføjelsen af Gorgonzola tilføjer dybde og fylde til den ellers simple tomatsuppe.
TIP: Prøv også min opskrift på pizza med pære, pancetta og gorgonzola
Gorgonzola
Gorgonzola er ”kongen af blå ost”. En italiensk ost med en rig historie og en enestående smag, der ikke er til at tage fejl af. Osten produceres af frisk mælk fra et særligt område af Italien, omkring Piedmont og Lombardy, og det sker med en helt særlig tradition og fremgangsmåde, der sikrer ostens høje kvalitet. En ost må altså kun sælges som gorgonzola, hvis den fremstilles efter bestemte metoder med råvarer fra et bestemt område i Italien.
Gorgonzola er en blød råmælksost, som er særligt kendt fra sine grønne årer. Disse skyldes en skimmelkultur, som giver osten dens karakterise udseende og smag.
Den italienske ost serveres ofte på brød eller til et ostebord – men det er en utrolig alsidig råvare, der også gør sig fremragende i desserter eller som en del af andre retter. Dette er denne tomatsuppe med Gorgonzola et fremragende eksempel på, hvor ostens smag og konsistens løfter retten til nye højder.