Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Quinoachips // 3 ingredienser + Vegansk

Har du nogensinde prøvet quinoachips? Det er den lækreste sunde snack, der smager som helt tynde, sprøde knækbrød. De indeholder kun 3 ingredienser og er både veganske og glutenfrie! Spis dem som chips, når snack-sulten melder sig.

Quinoachips // 3 ingredienser + Vegansk
INGREDIENSER
  • 100 g quinoa
  • 2 hørfrøæg (2 spsk. hørfrø + 6 spsk. vand)
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt + dine ønskede smagstilføjelser

Tænd ovnen på 150 grader. Kog quinoaen , og lad den køle af.
Lav nu hørfrøæggene. Kværn hørfrøene til mel ved hjælp af en køkkenmaskine eller morter. Bland det med vand, og lad det stå i 10 minutter, indtil det har konsistensen som et æg.
Rør hørfrøæg, olivenolie og dine ønskede smagstilføjelser i quinoaen, og begynd så at ælte det hele sammen med dine hænder. Du skal forsøge at mose quinoakornene delvist, så det hænger bedre sammen.
Placér quinoadejen mellem to stykker bagepapir, og rul det ud i et helt tyndt lag med en bagerulle. Mængden af dej passer nærmest perfekt til en fuld bageplade. Placér det hele på en bageplade, og hiv forsigtigt det øverste lag bagepapir af. Skær dine chips ud med en kniv, og bag dem derefter i 30-40 minutter, indtil de er gyldne og helt sprøde.
Servér straks, eller lad chipsene køle af, inden de opbevares i en lufttæt beholder. 

quinoachips

 

Hjemmelavede veganske quinoachips

Jeg er ret stolt af den her opskrift på quinoachips. Den er simpel, ingredienserne er få -samt piv-sunde – og resultatet smager virkelig lækkert. Sprøde, tynde, knasende, salte, 1-2-3-så-er-de-væk. Kort sagt den perfekte salte snack og et fremragende alternativ til chipsposen, der måske lokker en times tid inden aftensmaden. (Det kender vi vel alle?)

TIP: Prøv også knækbrød med kerner eller sprøde knækbrød af havregrød

 

tynde knækbrød med quinoa

Ingredienser til chips med quinoa

De eneste ingredienser, du skal købe, for at kunne lave disse veganske chips, er quinoa, en smule olivenolie og hørfrø. Frøene bruger jeg til at lave såkaldte “veganske æg” (eller hørfrøæg), der består af kværnede hørfrø og vand. Det bliver til en klistre æggelignende masse, som binder den kogte quinoa sammen. Du kan sagtens vælge at tilsætte flere ingredienser til chipsene, eksempelvis krydderier, revet parmesan (eller gærflager) eller lidt sesamfrø. Salt, synes jeg, er obligatorisk, men vil du have sødere chips, eksempelvis som et knasende indslag til en dessert, undlader du bare det, så du får søde, nøddeagtige quinoaflager.

TIP: Prøv også en græsk quinoasalat eller en vegetarlasagne med quinoa

 

quinoachips

Chipsene kan spises som de er, men du kan også bruge dem som tynde veganske knækbrød – måske til små hapsere til en festlig forrest? Vi brugte desuden quinoachipsene til at lave nachos i sidste uge, hvor de røg i ovnen med lidt revet cheddar, og derefter blev dyppet i den hellige treenighed: salsa, guacamole og creme fraiche. Dét kan anbefales!

 

tynde quinoaknækbrød
quinoaknækbrød

quinoachips