Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Efterårsrisotto

Den risotto, I får opskriften på i dag, er en herlig efterårsversion med æble, pastinak og ristede hasselnødder.

Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så giver de lige risottoen dét ekstra, der løfter den til næste niveau.

Efterårsrisotto

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 45 min

INGREDIENSER

  • 500 g pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon
  • 50 g friskrevet parmesan
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • Topping

  • 50 g hasselnødder
  • 1 æble
  • lidt citronsaft
  • 1 håndfuld frisk timian

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fald, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.

Topping

Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over. Hak timian.

Servering

Rør parmesan og citronskal i risottoen, og vend de bagte pastinakker i. Anret risottoen i skåle, og pynt med toppingen.

Efterårsrisotto med æble, pastinak og ristede hasselnødder

Her forvandler jeg min basis opskrift på risotto til en en skøn efterårsrisotto. En efterårsrisotto er en fantastisk middag til blæsende dage. den er fyldig og mættende, men super delikat. En lunende skål risotto går jo man aldrig galt i byen med. Det er hurtigt og billigt nok til, at det kan bikses sammen til hverdag.  Samtidig er det fancy og festligt nok til, at det er oplagt at servere til en venindemiddag eller datenight. Og så må vi ikke forglemme, at det en fremragende undskyldning for at nyde et glas hvidvin, nu hvor der alligevel skulle bruges en flaske ;-)  

TIP: Brug rester af efterårsrisotto til at lave lækre risotto deller.

  Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Risotto med grøntsager

Du kan nemt lave variationer af den lækre risotto. Erstat blot pastinak med andre rodfrugter som rødbede og sødkartoffel, som ristes i ovnen og bruges som topping. Du kan også prøve en af de følgende opskrifter på forskellige variationer af risotto:

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:

Grøn risotto med spinat og ærter Græskarristto med panchetta og salvie Risottofad med kylling og fennikel Fuldkornsrisotto med svampe Risotto med svampe