Opskrift på risotto med svampe
For mig rimer risotto med svampe på hygge og kvalitetstid – hvad end retten serveres til hverdag eller fest. Risotto er nem og hurtig at tilberede, og kan altså sagtens udgøre et hverdagsmåltid, hvis man trænger til lidt ekstra forkælelse. Men det er også fantastisk gæstemad, som altid vækker jubel omkring spisebordet, og som er overskuelig at bikse sammen selv til mange mennesker.
Når man tilsætter svampe til risotto, forvandler man det klassiske italienske måltid til vaskeægte comfortfood. Selvom måltidet ikke indeholder kød, er det sprængfyldt med mættende velsmag. Det skyldes, at risottoen får umamismag fra både svampe og Grana Padano ost. Umami er den femte grundsmag, smagen af uuuumh, som tager et måltid fra at smage helt udemærket til fuldstændig fantastisk.
TIP: Prøv også min basis opskrift på risotto
Svamperisotto med Grana Padano
Til en risotto skal der ost til. Både rørt i risottoen for en cremet konsistens og dejlig smag. Og revet over toppen i generøse mængder! Til denne opskrift på risotto med svampe bruger jeg Grana Padano, der passer perfekt til den italienske opskrift.
TIP: Prøv også min opskrift på græskar gnocchi
Grana Padano er en lagret hård ost, der er blevet produceret og nydt i Italien i næsten 1000 år. Osten laves af italiensk mælk, fra området Pianura Padana, som lagres i mindst 9 måneder – sommetider helt op til 24 måneder. Den længere lagringstid intensivere smagen og gør konsistens mere “smuldrende”. Det er netop det, osten er kendt for, og som får den til at smage så fremragende. Derudover gør den lange lagringstid også, at osten bliver laktosefri. 30 g Grana Padano indeholder alle næringsstofferne som en halv liter mælk, bare uden laktose.
TIP: Brug rester af din risotto til at lave lækre risotto deller.
Svampe til risotto
Til opskriften på risotto med svampe kan du bruge lige de svampe, du har på lager eller har lyst til. Retten smager skønt med hverdagslækre champignon, men den bliver helt enestående, hvis du bruger kantareller. Og endnu bedre, hvis du selv har været på svampejagt i skovbunden!
Jeg holder af at bruge en blanding af forskellige svampe. På billederne har jeg brugt en blanding af kantareller, kejserhatte og champignon.
TIP: Prøv også min gulerodsrisotto eller grøn risotto med spinat. Jeg kan også varmt anbefale min græskarrisotto eller efterrårsrisotto med pastinak.