Fuldkornsrisotto med svampe

Risotto vækker altid begejstring! Og det gælder også, når det er en fuldkornsrisotto lavet på fuldkornsgrødris. Det giver en bedre mæthed, men har stadig gode smag og konsistens fra en klassisk risotto

For mig er risotto den perfekte ret til en datenight med hjemmehygge og et godt glas hvidvin – man skal jo alligevel åbne flasken 😉

Fuldkornsrisotto

Fuldkornsrisotto med svampe & serrano

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 60 min / i alt 1 t 30 min

Ingredienser

 • 500 g blandede svampe
 • 1 spsk. smør til stegning
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • salt og friskkværnet peber
 • 4 dl fuldkornsgrødris
 • 2 dl hvidvin
 • 1½ l hønsebouillon
 • 75 g friskrevet parmesan
 • Friske krydderurter til servering

Fremgangsmåde

Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken.

Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber. Skyl risene; kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risene koge i ca. 40-50 minutter, indtil de er al dente.

Rør revet parmesan i risottoen, og smag til. Vend svampe i risottoen. Pynt medfriske krydderurter, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Risotto på fuldkornsris

Fuldkornsrisotto er en lidt sundere udgave af den italienske klassiker. Det laves på fuldkornsgrødris, og risottoen indeholder dermed flere fibre, så den mætter mere.

Jeg laver ofte min risotto på fuldkornsris, både fordi, det er en tand sundere, men hovedsagligt fordi, jeg synes bedre om smagen. Den eneste ulempe er, at fuldkorn skal koge lige længere. Hvis du kan få fingrene i fuldkornsgrødris (jeg køber dem fra Urtekram), vil jeg anbefale dem, da de tilføjer en virkelig skøn konsistens, men de kan dog naturligvis sagtens erstattes af klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden.

 

TIP: Brug rester af din risotto til at lave lækre risotto deller.

 

fuldkornsrisotto

 

Fuldkornsrisotto med svampe

Du kan lave fuldkornsrisotto i præcis lige så mange forskellige udgaver, som der findes af en klassisk risotto. Her har jeg lavet den klassiske version med svampe, som bare aldrig går af mode. Umamismagen fra svampe og parmesanost gør noget helt fantastisk for retten.

 

TIP: Prøv også min opskrift på græskar gnocchi med svampesauce.

 

 

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:

Jeg elsker at lave variationer af risotto ved at tilføje flere grøntsager. Prøv eksempelvis disse opskrifter:

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Lyder dejligt. Og fedt på fuldkornris! Elsker også risotto, men gemmer det tit som forret til middagsselskaber da jeg synes det bliver lidt for “tungt” og usundt med den traditionelle fremgang.
  Det er rigtig at risotto virkelig bare kalder på hygge og vino ?

  1. jeg håber, du vil synes om min variant 🙂 Den mætter stadig rigitig godt, men er ikke helt nær så tung som klassikeren.

 2. Mmmh, jeg må ud at lede efter fuldkornsgrødris med det samme! Jeg elsker risotto af et godt hjerte, og hvis man kunne gøre den bare en my sundere er det jo bare et kæmpe plus. Glæder mig i hvert fald til at teste den her opskrift 🙂
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 3. Kære Emma!Jeg er og bliver nok din største opskrifts-fan! Jeg er dårlig til at følge en opskrift. Det betyder dog ikke at jeg har så stor gavn af dine og jeg har elsket dine alle dine kogebøger. De giver mig nemlig præcis den inspiration og motivation til at gå i køkkenet til at jeg rent faktisk får kreeret noget mad og ikke ender hver aften med tørre rugbrødsmadder (intet ondt om rugbrøds-madder, dem elsker jeg såmænd – dog ikke til aftensmad en hel uge!).
  Jeg ved ikke om du har prøvet det, men ellers elsker jeg at bruge en rest risotto fra aftenen forinden og lave lækre ‘grøddeller’ af dem dagen efter. Hvis jeg har god tid laver jeg luksus udgaven; sprøde risotto kugler med ost. Jeg er fan af dem fra Un Mercato i Torvehallerne og faktisk har de lagt en opskrift ud som jeg synes du bør tjekke:http:/ /www.unmercato.dk/news/risottokugler
  Solskinshilsener
  Camilla Kirstine.

  1. Hej du 🙂
   Haha, hvor er du sød!! Det er bare så dejligt at høre.
   Risottokugler er SÅ lækre – tak fordi du minder mig om opskriften.
   Kæmpe kram fra mig

Skriv en kommentar