Risotto på fuldkornsris
Fuldkornsrisotto er en lidt sundere udgave af den italienske klassiker. Det laves på fuldkornsgrødris, og risottoen indeholder dermed flere fibre, så den mætter mere.
Jeg laver ofte min risotto på fuldkornsris, både fordi, det er en tand sundere, men hovedsagligt fordi, jeg synes bedre om smagen. Den eneste ulempe er, at fuldkorn skal koge lige længere. Hvis du kan få fingrene i fuldkornsgrødris (jeg køber dem fra Urtekram), vil jeg anbefale dem, da de tilføjer en virkelig skøn konsistens, men de kan dog naturligvis sagtens erstattes af klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden.
TIP: Brug rester af din risotto til at lave lækre risotto deller.
Fuldkornsrisotto med svampe
Du kan lave fuldkornsrisotto i præcis lige så mange forskellige udgaver, som der findes af en klassisk risotto. Her har jeg lavet den klassiske version med svampe, som bare aldrig går af mode. Umamismagen fra svampe og parmesanost gør noget helt fantastisk for retten.
TIP: Prøv også min opskrift på græskar gnocchi med svampesauce.
Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:
Jeg elsker at lave variationer af risotto ved at tilføje flere grøntsager. Prøv eksempelvis disse opskrifter:
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.