-
Link kopieret
Risottofad med kylling & fennikel
Hvis du skal have gæster i weekenden, og mangler en idé til, hvad du skal sætte på menuen, kommer redningen her.
Dagens opskrift på risotto i fad er så nem, og så ufattelig lækker.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 1 t 10 min
INGREDIENSER
- 1 hel kylling, parteret
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 fennikler
- 2 spsk. olivenolie + lidt til kyllingen
- 2 tsk. tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl risottoris
- 7½ dl hønsebouillon
- 2 dl hvidvin
- 50 g friskrevet parmesan
- evt. frisk timian
Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Læg løg, hvidløg og fennikel i et stort ovnfast fad, og vend det i olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem over risottoen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Drys med friskrevet parmesan og evt. frisk timian.
Nem risotto i fad
Risotto i fad er ikke ligefrem lavet ud fra den traditionelle italienske opskrift. Men smagen, dén fejler absolut intet.
Vi elsker en god risotto – og så elsker vi måltider, hvor alt kan tilberedes i et og samme fad. Her er det lykkes os at kombinere de to i et herligt fad, hvor risottoen koges helt perfekt i bunden af fadet, mens kyllingen bages sprød og saftig i toppen. Tilsæt lidt af dine foretrukne grøntsager (her bruges fennikel, der giver risottoen er skøn smag og passer perfekt til kylling), smid det hele i ovnen, og vupti, så er festmåltidet serveret 🙂
TIP: Brug rester af risottofadet til at lave lækre risotto deller.

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:
Grøn risotto med spinat og ærter
Risotto med pastinak og hasselnødder