Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Risottofad med kylling & fennikel

Hvis du skal have gæster i weekenden, og mangler en idé til, hvad du skal sætte på menuen, kommer redningen her.

Dagens opskrift på risotto i fad er  nem, og  ufattelig lækker, at jeg endnu ikke har serveret den for nogen, der ikke har bedt om opskriften.

Risottofad med kylling & fennikel

Hovedret til 4 personer

Forberedelse 25 min /I alt 1 t 10 min

INGREDIENSER
  • 1 hel kylling, parteret
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 fennikler
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til kyllingen
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 7½ dl hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • 50 g friskrevet parmesan
  • evt. frisk timian

Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Læg løg, hvidløg og fennikel i et stort ovnfast fad, og vend det i olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem over risottoen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Drys med friskrevet parmesan og evt. frisk timian.

Nem risotto i fad

Risotto i fad er ikke ligefrem lavet ud fra den traditionelle italienske opskrift. Men smagen, dén fejler absolut intet.

Jeg elsker en god risotto – og så elsker jeg måltider, hvor alt kan tilberedes i et og samme fad. Her er det lykkes mig at kombinere de to i et herligt fad, hvor risottoen koges helt perfekt i bunden af fadet, mens kyllingen bages sprød og saftig i toppen. Tilsæt lidt af dine foretrukne grøntsager (her bruger jeg fennikel, der giver risottoen er skøn smag og passer perfekt til kylling), smid det hele i ovnen, og vupti, så er festmåltidet serveret 🙂

 

TIP: Brug rester af risottofadet til at lave lækre risotto deller.

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:

Grøn risotto med spinat og ærter

Risotto med pastinak og hasselnødder

Græskarrisotto med panchetta og salvie

Fuldkornsrisotto med svampe

Risotto med svampe