-
Link kopieret
Roastbeef
Roastbeef er herlig og nem gæstemad. Stegen kræver ikke særlig lang tilberedsning, men resulterer i saftigt, mørt og rosa kød med masser af smag.
Stegen kan serveres med alverdens tilbehør – både varm og kold. Hvis du har rester dagen efter, smager den eksempelvis herligt på et klassisk smørrebrød med hjemmelavet remoulade.

Kød til 6 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min
INGREDIENSER
- 1 roastbeef, ca 1 kg
- 2 spsk. smør
- salt og friskkværnet peber
Tag kødet ud af køleskabet en time inden tilberedning, så det kan nå at temperere.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smør på en pande, og brun roastbeefen godt på alle sider.
Læg stegen i et ovnfast fad, og krydr godt med salt og peber
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Lad dernæst stegen hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres ud.

Roastbeef tilberedning i ovn
Roastbeef er en oksesteg, typisk fra inderlår eller tykstegsfilet. Som oftest står der dog blot roastbeef på pakken eller på skiltet hos din slagter. Udskæringen roastbeef er meget fedtfattig, hvilket resulterer i utrolig mørt kød. Det gør dog også, at man skal passe på med at tilberede kødet for meget - det skal være rosa!Tilberedning med eller uden stegetermometer
Jeg tilbereder stegen i ovnen uden stegetermometer. Det går altid godt, men hvis du ønsker at ramme den helt perfekte røde centrumfarve, kan du bruge et termometer til at hjælpe dig på vej. Sæt det ind midt i stegen, og dag den ud, når kernetemperaturen er 55-58 grader, alt efter hvor rødt du foretrækker kødet.TIP: Server gerne din roastbeef med hasselback kartofler eller knuste kartofler.

