Opskrift på knuste kartofler
Knuste kartofler er et hit året rundt. Det smager skønt med nye kartofler, men er også en god opskrift til at pifte liv i kedelige vinterkartofler.
Fremgangsmåden er utrolig simpel. Kog kartoflerne, til de er møre nok til, at du vil kunne mose dem med en gaffel. Hver kartoffel skal stadig hænge let sammen, så pas på med at knuse dem for meget. Et godt tryk, imens du stadig holder omkring kartoflen med den anden hånd, gør typisk tricket.
Kartofler med Grana Padano
Jeg topper min version af knuste kartofler med rosmarin og Grana Padano. Den italienske ost tilføjer øjeblikkeligt en smag af Italiensk landkøkken til opskriften, og det klæder kartoflerne utrolig godt. Også selvom de formodentlig er pære danske.
“Grana Padano” er en fast men samtidig smuldrende ost. Det beskrives faktisk i navnet, som både refererer ostens konsistens og oprindelse. “Grana”, der betyder “smuldrende”, og “Padano” henviser til, at osten produceres af mælk fra området Pianura Padano.
I produktionen af Grana Padano benyttes mælken fra Pianura Padano. Hvert ostehjul lagres i mindst 9 måneder – sommetider helt op til 24 måneder. Den længere lagringstid intensiverer smagen og frembringer den mere smuldrende konsistens. Osten bliver fast og umami-riv, og lige til at rive over retter som denne.
TIP: Prøv også Grana Padano over en dejlig risotto med svampe, i en bønnedip eller som lækker panering i denne opskrift på crispy kylling