-
Link kopieret
Boghvedesalat med bagte rødbeder
Dette er en fantastisk lækker og nærende salat, der er skøn at servere efterår og vinter. Den er lun, mættende og et fremragende eksempel på, at en salat sagtens kan være ’comfort food’.
Kombinationen af bagte rødbeder, nøddeagtig boghvede, søde svesker, bitter kål og cremet gedeost smager helt vidunderligt, og det er lige, hvad jeg har lyst til at forkæle min krop med på kolde blæsende dage.

Salat til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 40 min
INGREDIENSER
Det skal du bruge
- 1/2 kg rødbeder
- 1 + 1 spsk. olivenolie
- 2 dl boghvedekerner
- 1 bundt palmekål
- salt & friskkværnet peber
- 100 g gedeost eller feta
- 30 g pistacienødder
Svesker
- 10 svesker
- 1 lille rødløg
- 4 spsk. balsamicoeddike
- 2 spsk. olivenolie
- salt & friskkværnet peber
SVESKER
Skær sveskerne i mundrette stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Vend sveskestykker og rødbedebåde sammen med balsamicoeddike, olivenolie, salt og peber i en skål, og lad skålen stå i 30 minutter.
SALAT
Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend rødbedebådene i 1 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i cirka 25 minutter, til de er møre og let sprøde i kanterne.
Kog boghvedekernerne i 4 dl saltet vand i cirka 7-10 minutter. Tag låget af gryden det sidste minut, så alt vandet i gryden fordamper, og tag gryden af varmen.
Riv palmekålbladene af stilkene, og hak kålen groft. Kom kålen i en skål, hæld 1 spsk. olivenolie over, og massér dernæst kålen, til bladene bliver bløde.
Vend bagte rødbedebåde og boghvedekerner i palmekålen. Tilsæt også gedeost i mundrette stykker, pistacienødder og de balsamicomarinerede svesker (med marinaden), og vend rundt. Servér salaten lun eller kold.


Nærende boghvedesalat
Boghvedesalat er en skøn, fyldig salat sprængfyldt med ingredienser, der smager jordagtigt (på den lækre måde!) og er ren guf for kroppen her om vinteren. Rødbede støtter leveren og øger blodgennemstrømningen. Boghvedekerner (der egentlig er et frø) med mættende fibre og protein. Palmekål, der er spækket med antioxidanter og som minder om et mix mellem grønkål og spinat.TIP: Prøv også denne salat med edamamebønner og boghvedekerner eller mine bløde, lækre rødbedebrud eller denne grønkålssalat med granatæble
Sidst men ikke mindst har vi sveskerne, som bidrager med ekstra fibre og vitaminer, og som giver en fantastisk frugtagtig smag til salaten. Jeg skærer dem i tern og marinerer dem med rødløg i balsamico, og på den måde får de tørrede frugter en dejlig syrlig-sødme, der virkelig løfter smagen af de andre ingredienser.