Opskrift på grønkålssalat
Denne grønkålssalat er perfekt om vinteren. Når man ønsker at udnytte sæsonens råvarer, men samtidig har lyst til en lettere salat som variation til årstidens grove rodfrugter og tunge kålsalater.
Grønkålssalat er virkelig en fremragende servering, for kålen er både frisk og fyldig på samme tid. Med massevis af næring og fibre, og tilmed en virkelig god smag. Særligt når kålen masseres godt med en skøn dressing.
Jeg giver her min grønkålssalat et mellemøstligt twist ved at tilsætte tahindressing, bagt aubergine, granatæblekerner og feta. Det gør salaten til fremragende tilbehør til eksempelvis hummus og falafel, men den kan også sagtens serveres til mere klassisk danske retter så fiskefrikadeller eller broccolitærte.
TIP: Prøv også den fyldig boghvedesalat med bagte rødbeder og palmekål eller min favoritopskrift på bagt blomkål.
Salat med grønkål
Mange bliver afskrækket af grønkålens seje blade. Men de får en helt anden blød og lækker konsistens, så snart de får en grundig massage. I denne opskrift har jeg forkælet kålen med en cremet tahindressing, der giver en virkelig dejlig smag. Dressingen skal masseres ind i kålen i cirka fem minutter, indtil fibrene i kålen nedbrydes, og den bliver mere delikat og velsmagende.
Som alternativ til dressingen af tahin sesampasta, kan du også prøve en simpel og klassisk vinaigrette. En slags olie-eddike-dressing, med olivenolie, eddike eller citron, honning og dijonsennep. Det passer også fremragende til salatens andre komponenter, men jeg foretrækker nu altså den ekstra cremede tahindressing.
Hvis du er på udkig efter flere bud på gode grønkålssalater, kan jeg også anbefale min græskarsalat med grønkål og granatæblekerner. Her vendes tern af ristet græskar i salaten frem for aubergine, og jeg bruger en anden dressing, men ellers minder salaterne meget om hinanden.
TIP: Prøv også at bruge grønkål til at lave sprøde grønkålschips eller erstat spidskål med grønkål i mine grøntsagsvafler.