
Ingredienser
SALAT
- 2 auberginer
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- kerner af 0,5 granatæble
- 1 dl græskarkerner
- 200 g grønkål
- 100 g feta
DRESSING
- 1 portion tahindressing
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skære auberginerne i lange strimler. Fordel dem på en beklædt bageplade, og dryp med olivenolie og drys let med salt. Bag auberginestrimlerne i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er let gyldne og møre.
Rør tahindressingen sammen.
Pluk grønkålen af stilkene, og skyld og slyng kålen grundigt. Kom grønkålsbladene i en skål, og hæld tahindressing over. Massér nu grønkålen mellem fingrene i cirka 5 minutter, indtil fibrene nedbrydes, og den bliver blød.
Frigør kernerne fra granatæblet. Rist græskarkerner på en tør pande, indtil de er gyldne og begynder at poppe.
Tilsæt aubergine, granatæblekerner, græskarkerner og smuldr fetaen over salaten.
Du kan herefter lade salaten hvile nogle timer i køleskabet – det bliver den kun bedre af, men den kan også sagtens serveres med det samme.
Opskrift på grønkålssalat
Denne grønkålssalat er perfekt om vinteren. Når man ønsker at udnytte sæsonens råvarer, men samtidig har lyst til en lettere salat som variation til årstidens grove rodfrugter og tunge kålsalater.
Grønkålssalat er virkelig en fremragende servering, for kålen er både frisk og fyldig på samme tid. Med massevis af næring og fibre, og tilmed en virkelig god smag. Særligt når kålen masseres godt med en skøn dressing.
Jeg giver her min grønkålssalat et mellemøstligt twist ved at tilsætte tahindressing, bagt aubergine, granatæblekerner og feta. Det gør salaten til fremragende tilbehør til eksempelvis hummus og falafel, men den kan også sagtens serveres til mere klassisk danske retter så fiskefrikadeller eller broccolitærte.
TIP: Prøv også den fyldig boghvedesalat med bagte rødbeder og palmekål eller min favoritopskrift på bagt blomkål.
Salat med grønkål
Mange bliver afskrækket af grønkålens seje blade. Men de får en helt anden blød og lækker konsistens, så snart de får en grundig massage. I denne opskrift har jeg forkælet kålen med en cremet tahindressing, der giver en virkelig dejlig smag. Dressingen skal masseres ind i kålen i cirka fem minutter, indtil fibrene i kålen nedbrydes, og den bliver mere delikat og velsmagende.
Som alternativ til dressingen af tahin sesampasta, kan du også prøve en simpel og klassisk vinaigrette. En slags olie-eddike-dressing, med olivenolie, eddike eller citron, honning og dijonsennep. Det passer også fremragende til salatens andre komponenter, men jeg foretrækker nu altså den ekstra cremede tahindressing.
Hvis du er på udkig efter flere bud på gode grønkålssalater, kan jeg også anbefale min græskarsalat med grønkål og granatæblekerner. Her vendes tern af ristet græskar i salaten frem for aubergine, og jeg bruger en anden dressing, men ellers minder salaterne meget om hinanden.
TIP: Prøv også at bruge grønkål til at lave sprøde grønkålschips eller erstat spidskål med grønkål i mine grøntsagsvafler.
Mums! Sådan en omgang kunne jeg godt spise 😀
Du kan også tro, den smager fantastisk 🙂
Den salat ser simpelthen SÅ lækker ud – den må prøves snart! Jeg synes det er rigtig inspirerende, hvordan du ofte tilføjer nogle “varme” elementer i dine salater – såsom auberginen her, det tænker jeg nemlig ikke sådan lige selv på, men det smager jo skønt! Hav en dejlig dag/aften 😀
Tak Charlotte! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den 🙂 God dag til dig også.
Hej Emma! Vil lige høre hvor mange personer der er til i den portion her? 🙂
Det kommer an på, hvor salatglade de er 😉 Men jeg vil sige omkring 4 personer 🙂