-
Link kopieret
Vegetarlasagne med quinoa
Jeg prøver at være påpasselig med at rose mine opskrifter for meget. Det er nok jyden i mig, for jeg vil jo nødigt give jer for høje forventninger eller sende alt for mange pæne ord i min egen retning.
Men! Den her lasagne, ikke? Den er simpelthen genial. GENIAL!
Den er super smagfuld, perfekt snasket, dejligt mættende, og så er den tilmed vegetarisk!

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 35 min
INGREDIENSER
Vegetarlasagne
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 3 auberginer
- 2 squash
- 2 gulerødder
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. tørret basilikum
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 dåser hakkede tomater
- 140 g koncentreret tomatpuré
- ½ l grøntsagsbouillon
- 2 dl quinoa
- 1 dl chiafrø
- 2 spsk. rødvinseddike
- 250 g lasagneplader
- 2 kugler frisk mozzarella, i alt 250 g
Ricottacreme
- 250 g ricotta
- 1½ dl mælk
- 50 g parmesan
- 1 tsk. friskrevet muskatnød
Til servering
- frisk basilikum
- 1 bakke grøn salat
Grøntsagssauce
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, bliver let gyldne, og væden er fordampet. Det tager lidt tid, men hav tålmodighed, for det gør saucen ekstra smagfuld. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.
Ricottacreme
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme. Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt. Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.
Til servering
Pynt lasagnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.
Den bedste vegetariske lasagne
Denne vegetarlasagne med quinoa må simpelthen være den bedste vegetariske lasagne nogensinde! Kombinationen af quinoa og chiafrø giver en konsistens, der minder gevaldigt om hakket oksekød, så selv de mest inkarnerede kødspisere vil kunne overbevises. Fadet er sprængfyldt med grøntsager og mættenede frø, og vil du skrue yderligere op for sundhedsfaktoren, kan du vælge at bruge lasagneplader af grønne bønner, en glutenfri variant eller måske fuldkornplader, alt efter dine præferencer. Der er så mange sunde alternativer på markedet, så det er bare at prøve sig frem. Jeg vil også varmt anbefale dig at prøve min opskrift på linselasagne. Her bruges røde linser frem for quinoa, og det smager også fuldstændig fantastisk.Sund vegetarlasagne med quinoa
Bare fordi et måltid skal være vegetarisk behøver ikke betyde, at man går på kompromis med smag. Det beviser denne vegetarlasagne med quinoa uden tvivl! Den har en lækker sovs, der minder meget om en klassisk kødsauce i både smag og konsistens. Derfor er det også en god opskrift at servere for skeptiske munde. Jeg har i hvert fald fået overbevist et par stykker med denne kødfri lasagne!TIP: Prøv også en af mine andre vegetariske opskrifter såsom vegetar bolognese eller en vegetarisk tikka masala