Vegetar bolognese med linser & svampe
Denne lækre vegetar bolognese er en fantastisk kødfri aftensmad.
Spaghetti bolognese er nok en af de mest populære opskrifter verden over. Nogle siger endda at “pasta med kødsauce” burde være den danske nationalret 😉 Så hvis du gerne vil skære lidt ned på dit kødforbrug, eller hvis du spiser vegansk men savner en god kødsauce, er denne opskrift lige sagen.
I min vegetar bolognese giver svampe, tomater og krydderier masser af umanismag til saucen. Samtidig giver linserne fylde, mæthed og en god konsistens, så ingen vil savne kødet.
Kødfri vegansk bolognese
Den kødfri bolognese laves af linser, der sammen med finthakkede svampe giver en kødlignede smag og konsistens. Serverer du retten uden parmesan på toppen, er den tilmed fuldstændig vegansk, selvom smagen minder utrolig meget om en klassisk bolognese.
Jeg lover bolognesen vil falde i smag hos selv de mest inkarnerede kødspiser, og uden selv at have testet det, tror jeg også, at retten vil være et hit hos børn.
Hvis du er på udkig efter en opskrift på flere kødfri italienske retter, vil jeg også varmt anbefale dig at prøve min opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce Her får du en vegetarisk og grøntsagsspækket udgave af den klassiske spaghetti med kødboller.
TIP: Prøv at bruge den kødfri bolognese som fyld i denne opskrift på pirogger eller i min opskrift på hasselback aubergine, der normalt laves med kødsauce
Spaghetti med vegetar bolognese
Jeg serverer her retten med fuldkornsspagetti. Du kan også bruge helt almindelig frisk eller tørret pasta.
Husk, at der i dag findes et væld af sundere alternativer. Jeg er eksempelvis selv vild med pasta af brune ris, som min mave er betydeligt gladere for, og ellers kan du også bruge bønnepasta for et ekstra skud protein, nu hvor retten er vegetarisk.
Flere lækre opskrifter med pasta
Pasta er nem og hurtig hverdagsmad. Jeg har nogle dejlige pastaretter på bloggen, og du kan finde nogle af mine favoritter her: