No bake cheesecake med citron
Min opskrift på cheesecake med citron er en no bake version. Der findes nemlig to versioner af cheesecake: Dem, der tilberedes i ovnen, og dem, hvor cremen sætter sig på køl. Jeg foretrækker cheesecakes, der ikke skal bages. Og så elsker jeg at give dem et twist af citron. Syrligheden balancerer nemlig fedmen og sødmen helt perfekt.
Du kan sagtens udlande citronsaft og -skal i opskriften, men i så fald skal du skære ned på mængden af sukker. De to skal nemlig afbalancere hinanden.
TIP: Hvis du leder efter en lækker kage, til når du får gæster, så prøv også en chokoladekage med appelsin eller en gulerodslagkage med flødeostcreme til de særlige anledninger.
Citron i kager og bagværk
Jeg elsker at bruge citron og andre citrusfrugter i det søde køkken! Det giver en dejlig friskhed og spiller skønt sammen med sødmen i bagværket. Det smager man virkelig i min opskrift på citronsnurrer, som jeg har lavet igen og igen. Det er bare den bedste kombination af sur og sød. Samme smag fornemmer man også i min citronkage med polenta og min rawkage med kokos og lime (her giver lime i stedet syrligheden). Så hvis du ligesom jeg elsker at få lidt friskhed ind i de søde sager, så skal du uden tvivl prøve en af ovenstående opskrifter. Jeg er selv helt tosset med dem alle!