TIP: Er du vild med citron i bagværk kan jeg også anbefale min citronkage med polenta eller cheesecake
Snurrer med citron remonce
Disse citronsnurrer er noget af det bedste bagværk, jeg har bagt længe! Jeg er vild med desserter og bagværk med citron, da det giver den perfekte balance mellem sød og syrlig.
I denne opskrift har jeg taget min opskrift på kardemommesnurrer og kanelsnurrer men fyldt dem med en remonce tilsat både citronsaft og -skal. Det giver en frisk og virkelig lækker smag af citron.
Citronsnurrer penslet med sukkersirup
Så snart snurrerne kommer ud af ovnen, pensler jeg dem med en citron-sukkersirup. Den laves ganske simpelt ved at koge citronsaft og sukker sammen til en sirup i en lille kasserolle. Du skal pensle dine citronsnurrer med siruppen, så snart de kommer ud af ovnen. På den måde bliver de flotte og skinnende og får en endnu bedre smag af citron.
TIP: Du kan også lave en sirup ved at koge honning og citronsaft sammen.
Tips til citronsnurrer
- Dejen skal æltes godt og længe, så du udvikler gluten i dejen. Det gør, at du let kan strække og sno dejen, uden at den knækker.
- Husk ikke at arbejde for meget med din remonce. Hvis smørret begynder at smelte, vil den blive for tynd, og din remonce kan risikere at flyde ud af snurrene.
- Du kan godt bruge mindre gær. Hvis du bruger 25 gram skal snurrerne henholdsvis hæve og efterhæve 1,5 time.