Citronsnurrer

Citronsnurrer er en syrlig-sød og helt uimodståelig version af det populære bagværk. Du kender garanteret kanelsnurrer og kardemommesnurrer? Her får du samme luftige, saftige gærdej, men fyldet består af en frisk citronremonce.

Hvis du er vild med søde sager med citron, vil du elske denne opskrift.

Citronsnurrer

 

Bedøm denne ret

Snurrer til 15-20 personer

Ingredienser

DEJ

  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 625 g hvedemel + lidt til bordet
  • 100 g blødt smør

Citron-remonce

  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 100 g marcipan (kan undlades)
  • skal af 2 citroner
  • saft af 1 citron

Citron-sirup

  • 1 dl rørsukker
  • saft af 1 citron

Fremgangsmåde

DEJ

Lun mælken i en kasserolle, til den er lillefinger varm. Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine. Rør æg, rørsukker og salt i. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat, skinnende og lidt sej i konsistensen.

Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 1 time.

REMONCE

Rør  sukker, blødt smør, evt. revet marcipan, citronskal og -saft sammen i en skål, til det netop er blandet. Lad ikke massen blive alt for smeltet/blød, for så flyder den nemmere ud af snurrerne.

 

FORMNING

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.

Smør remonce ud på rektanglen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.

Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1 time.

Bagning

Forvarm ovnen til 225° varmluft. Sæt snurrerne i  ovnen i cirka 12 minutter, til de er flot gyldne.

Citron-sukkersirup

Bring sukker og citronsaft i kog i en lille kasserolle, til sukkeret smelter. Pensl citronsnurrerne med siruppen, så snart de kommer ud af ovnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

dej til citron snurrer

citron remonce

Snurrer med citron remonce

Disse citronsnurrer er noget af det bedste bagværk, jeg har bagt længe! Jeg er vild med desserter og bagværk med citron, da det giver den perfekte balance mellem sød og syrlig.

I denne opskrift har jeg taget min opskrift på kardemommesnurrer og kanelsnurrer men fyldt dem med en remonce tilsat både citronsaft og -skal. Det giver en frisk og virkelig lækker smag af citron.

 

snurrer med citron

Citronsnurrer penslet med sukkersirup

Så snart snurrerne kommer ud af ovnen, pensler jeg dem med en citron-sukkersirup. Den laves ganske simpelt ved at koge citronsaft og sukker sammen til en sirup i en lille kasserolle. Du skal pensle dine citronsnurrer med siruppen, så snart de kommer ud af ovnen. På den måde bliver de flotte og skinnende og får en endnu bedre smag af citron.

TIP: Du kan også lave en sirup ved at koge honning og citronsaft sammen.

  citronsnurrer

 

Tips til citronsnurrer

  • Dejen skal æltes godt og længe, så du udvikler gluten i dejen. Det gør, at du let kan strække og sno dejen, uden at den knækker.
  • Husk ikke at arbejde for meget med din remonce. Hvis smørret begynder at smelte, vil den blive for tynd, og din remonce kan risikere at flyde ud af snurrene.
  • Du kan godt bruge mindre gær. Hvis du bruger 25 gram skal snurrerne henholdsvis hæve og efterhæve 1,5 time.

 

snurrer med citron

 

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar