Gulerodslagkage med ostecreme
Denne påskekage både smager og syner helt fantastisk!
Jeg ved ikke helt hvorfor, men da jeg besluttede mig for at bage en gulerodskage, vidste jeg straks, at det skulle være en gulerodskage. Måske det er fordi, at påskeharer spiser gulerødder? I så fald ville de små væsner elske denne kage, for den indeholder masser af revet gulerod, der giver kagen en dejlig smag og saftig konsistens.
Andre bud på en skøn påskekage kunne være min cheesecake med citron eller min citronkage med polenta. Begge kager har en frisk citrussmag, der passer perfekt til denne forårstid. Af lidt sundere alternativer vil jeg anbefale dig min raw kage med kokos og lime eller min sunde gulerodskage, der også nemt kan laves som en smuk lagkage.
Hvis du er vild med kombinationen af gulerodskage og ostecreme, men ikke orker (eller kan spise) en hel lagkage, vil jeg anbefale dig at prøve mine skønne gulerodsmuffins med ostecreme. De kan også pyntes med påskeæg og laves til en fin påskemuffin.
Den bedste gulerodskage
Opskriften på gulerodslagkage laves af min absolut bedste opskrift på gulerodskage. En fantastisk sag, der bliver saftig og sød, let krydret med kanel og med en god mængde revet gulerod. Krummen er luftig og lige tilpas snasket, så det er virkelig svært at nøjes med bare ét stykke.
Gulerodslagkagen kan naturligvis også laves på andre tidpunkter af året. Hvis blot du undlader at pynte med påskeæg, vil den passe perfekt til enhver anledning.
Faktisk serverede jeg den som en del af et kagebord til min venindes bryllup for et par år siden. En gulerodskage virker måske ikke som den oplagte bryllupkage. Men gulerodskage er noget, de fleste synes om. Og når den laves som en gulerodslagkage, der pyntes med flødeostcreme mellem lagene og masser af smukke spiselige blomster, får man en smuk, rustik bryllupskage.
TIP: Prøv også en lækker græskarkage med hvid chokolade flødeostcreme måske dekoreret som en flot (u)hyggelig halloweenkage
Pynt til påskekage
Min påskekage pyntede jeg har med forskellige påskeæg. Nogle med marcipan, andre med mandler – jeg gik mest bare efter en pæn farveskala. Nogle af æggene kom på hele, og andre hakkede jeg groft for et mere rustikt udseende.
Du kan sagtens undlade æggene og stadig få en utrolig smuk påskekage. Andre bud på pynt kunne være citronskal, skovsyrer, spiselige blomster eller hakkede nødder.
Påskekage med ostecreme af flødeost og mascarpone
Det, der er med til at gøre gulerodslagkagen så fantastisk, er den skønne ostecreme. Jeg laver den af neutral flødeost, der piskes sammen med mascarpone, lidt flormelis og citron. Det giver en cremet, luftig konsistens samt en syrlig-sød smag, der virkelig klæder kagen.
Mascarpone er en italiensk flødeost, der er knap så syrlig som flødeost og har en mere creme konsistens. Den er med til at give luften sin gode smag og konsistens, og sikrer, at cremen bliver luftig ved piskning. Mascarpone kan købes i de fleste større supermarkeder.
TIP: Prøv også mine sundere påskeæg med kokos eller påskeæg med svesker
Nem opskrift på påskekage
Min påskekage er utrolig nem og forholdsvis hurtig at lave på trods af sit imponerende udseende. Lagkagebundene bages som én kage i en springform, inden de skilles i to. På den måde slipper man for at skulle have gang i flere forme eller bage bundene af flere omgange.
Samtidig kan dejen til gulerodslagkagen røres sammen i én skål. Først sukker, smør og æg, inden mel og krydderier tilsættes. Til sidst tilføjes masser af revet gulerødder, og hvis de rives på en foodprocesser, tager det vitterligt ikke mere end et par minutter.
TIP: Prøv også min opskrift på en påskekage med chokolade og kaffe-mascarpone creme
Kan gulerodskagen laves i forvejen?
Lagkagebundene kan du sagtens bage dagen dagen forinden. Du kan også bare dem i god tid og opbevare dem i fryseren i et par måneder.
Jeg vil anbefale dig at vente med at fordele flødeostcremene på kagen indtil dagen, hvor den skal serveres. Den kan dog sagtens pyntes med creme og stå på køl i op til 10 timer, inden udseendet tager skade. Smagen? Ja, den bliver nærmest kun bedre at, at kagen får lov til at stå.
Vent dog med at pynte med påskeæg indtil lige inden servering, da de ellers kan blive bløde og miste deres sprøde skal.