Citronkage med mandelmel og polenta majsmel
Denne citronkage får den lækreste og svampede konsistens. Det skyldes kombinationen af mandelmel og polenta majsmel, der til sammen giver et resultat som en ekstra saftig og grov sandkage.
Smagen af citron, mandler og polenta er virkelig magisk, og den passer perfekt til alle sæsoner. Jeg holder dog særligt af at servere kagen i vinterhalvåret, hvor vi savner sommerens frugter men kan nyde solskinssmag fra lækre citrusfrugter.
Citronkage med polenta
Polenta er du måske ikke stødt på i andre søde opskrifter.
Polenta er majsgryn og bruges oftest til at lave grød til salte måltider. Eksempelvis bruger jeg majsgrynene til opskrifter såsom min lækre polentapande, i denne sprøde pizzabund eller til sprøde polentafritter.
Majsgrynene kan dog også sagtens bruges i det søde køkken. Det ser man ofte i Italien, hvor polenta er en hyppig brugt ingrediens. I kager og bagværk bidrager majsmelet til at give en god krumme. I denne opskrift på citronkage tilføjer det eksempelvis en konsistens, der minder lidt om en klassisk mazarinkage eller ekstra saftig sandkage. Polenta kan nemlig suge en del væske til sig, og det giver en saftig kage med ekstra meget smag.
Sundere glutenfri citronkage med mandelmel og polenta
Denne kage er herlig, hvis man er på udkig efter en sundere kage, der ikke går på kompromis med smag. Citronkagen smager nemlig helt fantastisk, og er perfekt til de dage, anledninger eller gæster, hvor det gerne må være til den lidt sundere side. Det er også en perfekt servering, hvis man ikke spiser gluten, da man slet ikke bemærker, at der ikke er ‘normalt’ mel i. Prøv selv!
Lækre glutenfri kageopskrifter
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på lækre, glutenfri kager, vil jeg på det varmeste anbefale disse opskrifter:
- Rawkage med koskos & lime
- Sund nutella-brownie
- Tahin-blondies med chokolade
- Snickerskage
- Verdens bedste chokoladekage