-
Link kopieret
Chokoladetærte med granatæble
Denne tærte smager af chokolade og selvforkælelse! Den er fyldig, intens og chokoladelækker på den helt rigtige måde. Og så er ingredienslisten endda til den sundere side – hvilket man jo ikke klager over.

10-16 stykker
INGREDIENSER
Tærtebund
- 50 g kokosfibermel
- 50 g kakaopulver
- 1 nip salt
- ½ dl kokosolie
- 2 spsk. kokosnektar eller ahornsirup
- 1 æg, str. M/L
Chokolademasse
- 100 g chokolade
- den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret i køleskabet i 24 timer)
- 1-2 granatæbler
Tærtebund
Tænd ovnen på 175 grader. Bland kokosfibermel, kakaopulver og salt i en skål. Smelt kokosolien, og tilsæt det til melblandingen sammen med kokosnektar og æg. Rør det først sammen med en ske, og ælt derfor tærtedejen med hænderne, indtil den er smidig og let klistret. Tryk dejen ud i et tyndt, jævnt lag i en mindre tærteform. Jeg bruger her en aflang form på 11 x 35 cm. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og sæt den i ovnen i 10-15 minutter, indtil den er fast.
Chokolademasse
Lav nu chokolademassen. Skil den fede, hårde kokosmælk fra kokosvandet, og hæld alt vandet fra dåsen (gem det gerne til smoothies eller lignende). Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og rør den sammen med den fede kokosmælk. Vend til sidst granatæblekerner i, og fordel så massen ned i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet, så fyldet stivner. Pynt gerne med lidt ekstra granatæblekerner inden servering.
Nem og sundere opskrift på chokoladetærte
Denne sunde chokoladetærte med granatæblekerner er super-nem og hurtig at bage, hvis du mangler en opskrift på noget til eftermiddagskaffen. Med en chokoladebund og et mægtigt chokoladecreme som fyld, er tærten ret konfektagtig og i fare for at blive for tung. Men ved at fylde tærten med massevis af granatæblekerner, får chokoladecremen en friskhed, der giver en skøn balance. Og så smager det helt vidunderligt, når man ved hver knasende bid bliver ved med at få små eksplosioner af granatæblesaft. Selvom tærten er til den tunge side er den også til den sundere side. Den cremede og fede konsistens kommer nemlig ikke fra fløde men kokosmælk - og så sødes kagen ikke med sukker men en smule kokosnektar eller ahornsirup.TIP: Prøv også min opskrift på nøddetærte eller en klassisk æbletærte
Anderledes julekonfekt
Jeg holder særligt af at lave chokoladetærten i julemåneden, fordi den er intens og chokoladelækker. Lidt som julekonfekt forklædt i en skøn og smuk tærte. Den er fantastisk at servere, hvis man selv - eller sine gæster - ikke er til marcipan, eller hvis man blot har lyst til et sundere alternativ til den klassiske julekonfekt. Den kan dog sagtens serveres året rundt, da den ikke gemmer på julekrydderier eller lignende. Tærten kan tilfredsstille de helt lede chokolade-cravings!

Granatæblekerner som drys og topping
Granatæblekerner er både smukke og smagfulde. De små, saftige, juvellignende kerner passer heldigvis til det meste - som topping på havregrød, i en salat eller som drys på en curry. De små kerner tilføjer masser af sødme og syre til maden og er altså et frisk pift, der kan give det cremede og fede lidt modspil. Lige præcis dét, gør de smukke kerner i denne tærte.TIP: granatæblekerner ville også smage skønt som topping på en chokolademousse eller som fyld i ischokolader eller raw chokolade
