ANNONCE

Chokolademousse med kaffe

Denne chokolademousse kombinerer to ting, jeg er særligt glad for: Chokolade og kaffe!

Moussen har en sky-let og silkeblød konsistens, og så er den fantastisk cremet, selvom den ikke indeholder fløde eller andre mælkeprodukter.

Chokolademoussen laves ganske simpelt af æggehvider, der piskes med en smule sukker, inden de vendes med chokolade smeltet med espresso. Moussen kan nydes straks, men jeg foretrækker at servere den et par timer efter, når den har sat sig på køl.

Chokolademousse med kaffe

 

Bedøm denne ret

dessert eller snack til 6 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

 • 1 dl espresso eller stærk kaffe
 • 100 g chokolade
 • 3 æggehvider
 • 20 g rørsukker eller kokossukker

Fremgangsmåde

Bryg din espresso, og hak chokoladen fint. Hæld den varme espresso over chokoladen, så den smelter. Hvis chokoladen ikke smelter helt, kan du forsigtigt varme blandingen i mikroovn eller over et vandbad.

Pisk æggehviderne luftige med en elpisker i en skål. Tilsæt sukker, og pisk til sukker opløses og æggehviderne bliver stive.

Rør 1 stor spsk. af de piskede æggehvider i chokoladeblandingen. Vend dernæst forsigtigt chokoladeblandingen i skålen med piskede æggehvider, så du får en luftig chokolademousse.

Fordel chokolademoussen i en skål eller flere forme eller kopper. Moussen kan spises straks, men smager bedst, når den har stået et par timer på køl og har sat sig.

Pynt gerne med bær og frugt inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Chokolademousse med kaffe bær og figner

nem mælkefri chokolademousse

 

Opskrift på nem chokolademousse med kaffe

Denne chokolademousse med kaffe her er min yndlings, og den magiske opskrift stammer fra min kommende kogebog “Fabelagtige fristelser“. Det er en moderne fortolkning på en god, gammel klassiker: Chokolademousse! Lavet med kaffesmag, for kaffe og chokolade er et himmelsk match, jeg aldrig bliver træt af.

Det, der gør denne chokolademoussen endnu mere magisk, er, at den kun kræver så få ingredienser: chokolade, æggehvide, kaffe og en smule sukker. Jeg mener: Det er da en opskrift, der er til at forstå! Og så snart man smager den første bid af den luftige, cremede, chokolade-intense og ganske perfekte mousse, er det ikke til at fatte, at man nogensinde at lavet den klassiske opskrift på anden vis.

 

TIP: Udforsk mit arkiv af laktosefri opskrifter. 

 

Chokolademousse med espresso

I denne chokolademousse med kaffe kan man virkelig smage råvarerne, så det er altså ikke her, man skal spare. Kvalitet er afgørende for resultatet! Bryg en god espresso eller stærk kaffe (og drop pulverkaffen i dette tilfælde) og vælg din yndlingschokolade til formålet. Chokoladen kan smages, så jeg kan ikke anbefale, at man bruger en billig kogechokolade.

Kaffen brygger jeg ofte på min mokkakande, der laver en god espresso. Du kan også brygge en stærk kop kaffe på en stempelkande eller anden kaffemaskine.

 

TIP: Prøv også min opskrift på verdens bedste chokoladekage eller den skønne Sarah Bernhardt-kage med makronbund og chokoladecreme.

 

 

Chokolademousse med kaffe

 

Chokolademousse uden fløde eller mælkeprodukter

Chokolademoussen adskiller sig fra andre opskrifter ved, at den ikke indeholder fløde eller andre mælkeprodukter. Derfor er den oplagt at servere for folk med laktoseallergi eller andre kostpræferencer.

Hvis du (ligesom jeg) er ret stor flødeskumsfan, kan du vælge at vende en smule i moussen, eller du kan servere det på toppen sammen med smukke og dekorative bær.

 

TIP: Prøv også min opskrift på flødeboller eller biscotti med mandler og chokolade.

 

Chokolade mousse

 

Sundere chokolademousse

Jeg tør godt vove at kalde denne chokolademousse sund. I hvert fald sundere, for den indeholder meget mindre sukker end andre opskrifter. Ja faktisk kan du godt helt undlade sukker og lave ene fremragende chokolademousse uden, men jeg synes nu, det gør noget godt for både smag og konsistens.

Som et sundere alternativ til almindeligt sukker kan du vælge at bruge kokossukker. Det indeholder mere næring og påvirker ikke blodsukkeret i så høj grad. Og så har kokossukker også en vidunderlig karamelagtig smag, der passer godt til både kaffe og chokolade.

 

TIP: Prøv også de sundere opskrifter på bønnebrownie eller islagkage med nøddebund og dadler.

Shop the post

- reklamelinks

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ikke nok med det lyder lækkert med kaffe i, så ser den helt formidable ud og såååååå nemt at bikse sammen… En af mine favorit desserter…
  TAK for du valgte at dele netop denne..
  God aften Emma.
  – Louise

 2. Hej Emma
  Det lyder jo fantastisk og skal da helt sikkert prøves! Jeg ville gerne høre hvor stor/mange personer der er til i en portion?

  1. Hejsa Emilie 🙂
   Jeg vil sige 3-4 personer. Det passer til 4 glas eller 3 dessertskåle som her 🙂

 3. Jeg ved ikke om spørgsmålet er dumt – men hvis nu man ikke kan lide kaffe men elsker chokolademousse – kan man så stadig bruge denne nemme opskrift? Det dur vel ikke med vand i stedet for kaffe vil jeg ikke gå ud fra? hæhæ

  1. Hej Mia
   Så ville jeg bruge lidt mælk eller fløde, som du varmer op til lige gør kogepunktet. Brug gerne plantemælk, hvis det skal være mælkefrit.

 4. Hej Emma.
  Det lyder som en meget lækker og nem opskrift, som jeg helt sikkert vil prøve i nærmeste fremtid. Har du prøvet at lave mousseen i god tid og så fryse den ned portionsanrettet? Jeg fik en gang en nytårsmenu udefra, hvor desserten, som var chokolademousse, var frosset ned. Jeg synes, det var så smart og håber, at man kan gøre det samme med denne opskrift?
  Bedste hilsner
  Hanne

Skriv en kommentar