Opskrift på nem chokolademousse med kaffe
Denne chokolademousse med kaffe her er min yndlings, og den magiske opskrift stammer fra min kommende kogebog “Fabelagtige fristelser“. Det er en moderne fortolkning på en god, gammel klassiker: Chokolademousse! Lavet med kaffesmag, for kaffe og chokolade er et himmelsk match, jeg aldrig bliver træt af.
Det, der gør denne chokolademoussen endnu mere magisk, er, at den kun kræver så få ingredienser: chokolade, æggehvide, kaffe og en smule sukker. Jeg mener: Det er da en opskrift, der er til at forstå! Og så snart man smager den første bid af den luftige, cremede, chokolade-intense og ganske perfekte mousse, er det ikke til at fatte, at man nogensinde at lavet den klassiske opskrift på anden vis.
TIP: Udforsk mit arkiv af laktosefri opskrifter.
Chokolademousse med espresso
I denne chokolademousse med kaffe kan man virkelig smage råvarerne, så det er altså ikke her, man skal spare. Kvalitet er afgørende for resultatet! Bryg en god espresso eller stærk kaffe (og drop pulverkaffen i dette tilfælde) og vælg din yndlingschokolade til formålet. Chokoladen kan smages, så jeg kan ikke anbefale, at man bruger en billig kogechokolade.
Kaffen brygger jeg ofte på min mokkakande, der laver en god espresso. Du kan også brygge en stærk kop kaffe på en stempelkande eller anden kaffemaskine.
TIP: Prøv også min opskrift på verdens bedste chokoladekage eller den skønne Sarah Bernhardt-kage med makronbund og chokoladecreme.
Chokolademousse uden fløde eller mælkeprodukter
Chokolademoussen adskiller sig fra andre opskrifter ved, at den ikke indeholder fløde eller andre mælkeprodukter. Derfor er den oplagt at servere for folk med laktoseallergi eller andre kostpræferencer.
Hvis du (ligesom jeg) er ret stor flødeskumsfan, kan du vælge at vende en smule i moussen, eller du kan servere det på toppen sammen med smukke og dekorative bær.
TIP: Prøv også min opskrift på flødeboller eller biscotti med mandler og chokolade.
Sundere chokolademousse
Jeg tør godt vove at kalde denne chokolademousse sund. I hvert fald sundere, for den indeholder meget mindre sukker end andre opskrifter. Ja faktisk kan du godt helt undlade sukker og lave ene fremragende chokolademousse uden, men jeg synes nu, det gør noget godt for både smag og konsistens.
Som et sundere alternativ til almindeligt sukker kan du vælge at bruge kokossukker. Det indeholder mere næring og påvirker ikke blodsukkeret i så høj grad. Og så har kokossukker også en vidunderlig karamelagtig smag, der passer godt til både kaffe og chokolade.
TIP: Prøv også de sundere opskrifter på bønnebrownie eller islagkage med nøddebund og dadler.