Nem og sundere opskrift på chokoladetærte
Denne sunde chokoladetærte med granatæblekerner er super-nem og hurtig at bage, hvis du mangler en opskrift på noget til eftermiddagskaffen. Med en chokoladebund og et mægtigt chokoladecreme som fyld, er tærten ret konfektagtig og i fare for at blive for tung. Men ved at fylde tærten med massevis af granatæblekerner, får chokoladecremen en friskhed, der giver en skøn balance. Og så smager det helt vidunderligt, når man ved hver knasende bid bliver ved med at få små eksplosioner af granatæblesaft. Selvom tærten er til den tunge side er den også til den sundere side. Den cremede og fede konsistens kommer nemlig ikke fra fløde men kokosmælk – og så sødes kagen ikke med sukker men en smule kokosnektar eller ahornsirup.
TIP: Prøv også min opskrift på nøddetærte eller en klassisk æbletærte
Anderledes julekonfekt
Jeg holder særligt af at lave chokoladetærten i julemåneden, fordi den er intens og chokoladelækker. Lidt som julekonfekt forklædt i en skøn og smuk tærte. Den er fantastisk at servere, hvis man selv – eller sine gæster – ikke er til marcipan, eller hvis man blot har lyst til et sundere alternativ til den klassiske julekonfekt. Den kan dog sagtens serveres året rundt, da den ikke gemmer på julekrydderier eller lignende. Tærten kan tilfredsstille de helt lede chokolade-cravings!
Granatæblekerner som drys og topping
Granatæblekerner er både smukke og smagfulde. De små, saftige, juvellignende kerner passer heldigvis til det meste – som topping på havregrød, i en salat eller som drys på en curry. De små kerner tilføjer masser af sødme og syre til maden og er altså et frisk pift, der kan give det cremede og fede lidt modspil. Lige præcis dét, gør de smukke kerner i denne tærte.
TIP: granatæblekerner ville også smage skønt som topping på en chokolademousse eller som fyld i ischokolader eller raw chokolade