Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Fiberrige kerneboller

Disse fiberrige kerneboller er super mættende og sunde. De er fyldt med chiafrø, boghvedekerner, hørfrø, havregryn.

Bollerne er glutenfrie, propfyldt med fibre, sunde fedtstoffer og så har de et højt proteinindhold, der er med til at sikre, at de mætter langt bedre end almindelige boller. Sundhedsværdien er altså helt i top.

Fiberrige kerneboller

Boller til 9 stk personer
Forberedelse 10 min /I alt 50 min
INGREDIENSER

  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl boghvedekerner
  • 1 spsk. fiberHUSK (den gule pakke)
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Bland chiafrø, boghvedekerner, fiberHUSK og vand i en skål, og sæt skålen i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over. Blandingen i skålen vil nu blive til en gelé.

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Tilsæt olivenolie og salt til geléen, og rør godt rundt, så massen bliver mere luftig. Tilsæt dernæst hørfrø, havregryn, boghvedemel og bagepulver til geléen, og rør det hele godt sammen til en klistret dej.

Form 9 boller med hænderne eller to skeer, og placér dem på den beklædte bageplade. Bag bollerne i 40 minutter, indtil de er sprøde og lyder hule, når du banker dem under bunden.
Opbevar de afkølede boller i en pose ved stuetemperatur.

kerneboller med boghvede glutenfrie kerneboller

Glutenfri opskrift på fiberrige kerneboller

Disse fiberrige kerneboller er nogle af mine yndlings! Sprængfyldt med fibre, kerner, saft og smag. De hitter både til morgenmad, på madpakken og som et lille sidekick til aftensmaden. For et par uger siden toppede vi eksempelvis bollerne med stenbidderrogn og avocado til frokost, og jeg siger jer, det var gudespise, men de smager også særligt skønt ristede til morgenkaffen. Jeg er vild med grove boller og brød, der er fyldt med masser frø og kerner, men jeg vil samtidig gerne have luftigt og saftigt boller, der ikke er så tunge som mursten. Alt dét er det lykkes mig at samle i denne opskrift. Tro mig: De er SÅ gode, saftige og smagfulde, og så bliver de hverken tørre eller kedelige af at ligge et par dage.  

TIP: Prøv også min opskrift på lækre chokorug med mørk chokolade og dadler.

  boller med boghvede  

Glutenfrie og veganske boller med fiberHUSK

De fiberrige kerneboller er glutenfrie og så er de tilmed helt veganske. Den fantastiske ingrediens, der gør det muligt, er FiberHUSK, en form for kostfibre, der skaber en gelé, når de blandes med væske. Denne gelé holder sammen på ingredienserne ligesom æg, og så kan man piske luft ind i dejen, så bagværket får en god struktur. Jeg bruger den gule pakke FiberHUSK, der er specielt til bagning. Har du den grønne pakke, kan du evt. pulverisere dem i en minihakker inden.   glutenfrie grovboller grove glutenfrie boller

Boller med boghvedekerner

Bollernes gode, grove konsistens kommer hovedsagligt fra boghvedekerner. De bliver saftige og lækre, og giver en god nøddeagtig smag til kernebollerne. Boghvedekerner er egentlig et frø. Det er en supersund ingrediens med masser af fibre og protein, og kerner giver derfor god mæthed til bollerne. Jeg bruger både boghvedekerner og mel i mit bagværk. Eksempelvis i dette gode boghvedebrød. Derudover er det også en skøn ingrediens til at give fylde i salater. Prøv eksempelvis boghvedekerner i denne salat med edamamebønner eller min boghvedesalat med bagte rødbeder. Jeg kan også anbefale dig at lave ristede boghvedekerner og bruge dem som drys over yoghurt, suppe eller salat.