Fyldte auberginer med quinoa, ricotta og romesco

Vegetarisk mad behøver ikke at være kedeligt. Og netop det beviser denne lækre servering med fyldte auberginer. Den byder på masser af smag, den lækreste konsistens og så er opskriften tilmed piv-sund! Servér som lækkert forret, tilbehør eller i stedet for kød til en fyldig salat.

fyldte auberginer med quinoa, romesco og ricotta

Fyldte auberginer med quinoa, ricotta og romesco

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 1 dl quinoa
  • olivenolie
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g ricotta

ROMESCO

  • 3 røde peberfrugter
  • 50 g mandler
  • ½ frisk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 50 g mandler
  • frisk koriander
  • 100 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde

Fyldte auberginer

Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér auberginerne, og skær på kryds og tværs i kødet med en skarp kniv uden at skære helt igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og læg auberginerne i et ovnfad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til auberginekødet er helt mørt, og afkøl let.

Romesco

Halvér peberfrugter, og fjern kernerne. Læg dem med skallen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i den 200° varme ovn i 20 minutter, til skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen. Rist mandlerne let gyldne i ovnen i 5-7 minutter (rist samtidig de 50 g mandler til servering). Rens chili, og fjern kernerne. Pil hvidløg. Blend peberfrugt, mandler, hvidløg, chili, paprika, olivenolie, citronsaft, citronskal, æblecidereddike, koriander, salt og peber sammen i en foodprocessor, til saucen er cremet.

Fyldte auberginer, fortsat:

Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter. Brug en ske til forsigtigt at skrabe kødet ud af aubergineskallerne (gem skallerne til senere). Bland auberginekødet med quinoa, ricotta og 1 dl romesco. Fyld det i aubergineskallerne, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden og sprød.

Servering

Dryp romesco over de fyldte auberginer, drys med grofthakkede ristede mandler og koriander, og servér salat til.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegetariske fyldte auberginer

Fyldte auberginer med mættende quinoa, cremet ricotta og smagfuld romesco er det herligste vegetariske måltid. Auberginerne bages helt møre i ovnen, inden ‘kødet’ røres sammen med kogt quinoa for fylde, ricotta for konsistens og romesco for et spark smag af peberfrugter, chili, krydderier og ristede mandler. Dernæst ryger de fyldte auberginer tilbage i ovnen et øjeblik, så overfladen bliver gylden og sprød. Resultatet bliver intet mindre end fantastisk!

De bagte auberginer kan snildt serveres som et let hovedmåltid med en frisk salat, men de er også gode som tilbehør eller som en del af en større buffet. Eller måske som en simpel og sund forret? Mulighederne er uden tvivl mange med denne lækre servering.

 

TIP: prøv også min opskrift på fyldte aubergine med quinoa, ricotta og romesco eller aubergineruller med quinoa og tomatsauce

 

Romesco peberfrugtpesto

Romesco er en spansk dip eller pesto lavet af bagte peberfrugter, mandler, chili og en masse krydderier. Det er en helt vidunderlig, smagfuld pesto, der kan serveres til både kød og grønt, og så er det også fremragende i en sandwich eller til grøntsagsstænger som en lille snack.

 

TIP: prøv også min opskrift på aubergine med miso eller hasselback aubergine med kødsauce 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar