
Ingredienser
AUBERGINER
- 2 store auberginer
- 2 spsk. olivenolie salt
- 50 g parmesan til toppen
QUINOAFYLD
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g brune champignon
- salt & friskkværnet peber
- 150 g hvid quinoa
- 4 dl hønsebouillon
TOMATSAUCE
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikumblade
- salt & friskkværnet peber
RICOTTACREME
- 250 g ricotta
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g parmesan
- 1 håndfuld basilikumblade
- salt
Fremgangsmåde
AUBERGINER
Tænd ovnen på 175 grader. Skær aubergine i 1⁄2 cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en beklædt bageplade. Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt. Bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og møre.
QUINOAFYLD
Hak løg, pres hvidløg, og svits dem i en gryde i olivenolie. Rens og hak champignoner groft, tilsæt dem til gryden. Kværn salt og peber over, og lad det stege, indtil champignonerne får farve og bliver gyldne.
Skyl quinoaen i en sigte, og tilsæt den til gryden sammen med bouillon. Bring gryden i kog, sæt låg på, og lad det simre i 20 minutter, indtil quinoaen er kogt, og væsken fordampet.
TOMATSAUCE
Hæld de hakkede tomater ud i et ildfast fad. Tilsæt pressede hvidløg, finthakket basilikum, salt og peber, og rør rundt.
RICOTTACREME
Rør ricotta sammen med olivenolie, fintrevet parmesan, finthakkede basilikumsblade, og smag til med salt.
AUBERGINE, FORTSAT
Smør ricottablandingen på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 god spsk. quinoafyld i den tykke ende af hver skive. Rul aubergineskiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet med den frie ende af aubergineskiven nedad. Drys med revet parmesan, og sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten er sprød.
Aubergineruller med quinoa og svampe
Aubergineruller laves ved at bage skiver af aubergine i ovnen, til de er møre nok til at kunne rulles. Derefter kan de fyldes med alverdens herligheder. Alt fra en klassisk bolognese eller en linsesauce, som jeg bruger i min linselasagne.
Jeg vil anbefale dig at servere rullerne sammen med en fyldig salat såsom denne salat med rugkerner og bagte tomater eller denne speltsalat med ovntørrede tomater. Du kan dog også sagtens servere rullerne til kød såsom kylling eller oksekød og sammen med en simpel, frisk grøn salat.
Quinoafyld med svampe
I denne opskrift fylder jeg de lækre aubergineruller med quinoa og stegte svampe. Quinoa giver en god konsistens, og så tilføjer det protein og dermed mæthed til den vegetariske ret. Derfor kan rullerne sagtens serveres både som tilbehør men også som hovedelement på tallerkenen i stedet for kød.
De ristede svampe tilføjer en god umamismag til fyldet. Det er vigtigt, at du lader dem blive flot gyldne, inden de resterne ingredienser tilføjes. På den måde får du rigtig fremhævet deres gode smag.
Ricotta creme
Udover quinoa og svampe fylder jeg auberginerullerne med en creme af ricotta. Ricotta er en friskost af mælk, der har en mild smag og cremet konsistens. Osten bruges ofte i det italienske køkken, og den passer perfekt til smagen af denne opskrift. Her fungerer ricottacremen lidt som en bechamel eller anden mælkesauce i rullerne. Det er eksempelvis også sådan jeg bruger osten i min opskrift på lakselasagne med ricotta og spinat.
Italienske aubergineruller i tomatsauce
De fyldte aubergineruller bages i et fad fyldt med en utrolig nem tomatsauce. Saucen laves af to dåser hakkede tomater, der kommes i et fad. Herefter tilsættes presset hvidløg, basilikum, salt og peber direkte til fadet. Det betyder altså, at du slipper for at tilberede tomatsaucen i en gryde – det sker simpelthen direkte i fadet.
mmmh, den opskrift må prøves asap. Har du nogle forslag til hvad man kan servere som tilbehør?
Hej Johanne 🙂 En grøn salat med rucola, kål, fennikel og parmesanflager ville være super lækker til 🙂
Jeg lavede opskriften her til aftenen, og jeg synes det var vildt lækkert!
Dejligt at høre! 🙂
Har du et forslag til hvad man kan bruge i stedet for bulgur, hvis det skal være Glutenfrit?
Hej Betina 🙂 Quinoa smager også fremragende!
Tak 🙂