Aubergineruller med quinoa og svampe
Aubergineruller laves ved at bage skiver af aubergine i ovnen, til de er møre nok til at kunne rulles. Derefter kan de fyldes med alverdens herligheder. Alt fra en klassisk bolognese eller en linsesauce, som jeg bruger i min linselasagne.
Jeg vil anbefale dig at servere rullerne sammen med en fyldig salat såsom denne salat med rugkerner og bagte tomater eller denne speltsalat med ovntørrede tomater. Du kan dog også sagtens servere rullerne til kød såsom kylling eller oksekød og sammen med en simpel, frisk grøn salat.
Quinoafyld med svampe
I denne opskrift fylder jeg de lækre aubergineruller med quinoa og stegte svampe. Quinoa giver en god konsistens, og så tilføjer det protein og dermed mæthed til den vegetariske ret. Derfor kan rullerne sagtens serveres både som tilbehør men også som hovedelement på tallerkenen i stedet for kød.
De ristede svampe tilføjer en god umamismag til fyldet. Det er vigtigt, at du lader dem blive flot gyldne, inden de resterne ingredienser tilføjes. På den måde får du rigtig fremhævet deres gode smag.
Ricotta creme
Udover quinoa og svampe fylder jeg auberginerullerne med en creme af ricotta. Ricotta er en friskost af mælk, der har en mild smag og cremet konsistens. Osten bruges ofte i det italienske køkken, og den passer perfekt til smagen af denne opskrift. Her fungerer ricottacremen lidt som en bechamel eller anden mælkesauce i rullerne. Det er eksempelvis også sådan jeg bruger osten i min opskrift på lakselasagne med ricotta og spinat.
Italienske aubergineruller i tomatsauce
De fyldte aubergineruller bages i et fad fyldt med en utrolig nem tomatsauce. Saucen laves af to dåser hakkede tomater, der kommes i et fad. Herefter tilsættes presset hvidløg, basilikum, salt og peber direkte til fadet. Det betyder altså, at du slipper for at tilberede tomatsaucen i en gryde – det sker simpelthen direkte i fadet.