Hasselback aubergine med kødsauce

Hasselback aubergine med kødsauce er en anderledes og utrolig lækker måde at tilberede aubergine. Retten kombinerer velkendte smage som bolognese, smeltet ost (mhmmmm) og lag af bagt aubergine. Alt sammen noget, man (hvis I spørger mig) simpelthen ikke kan gå galt i byen med.

Hasselback aubergine med kødsauce

Hasselback aubergine lasagne

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 1 t 25 min / i alt 1 t 55 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • olie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin (eller 3 spsk. rødvinseddike)
  • 2 kugler frisk mozzarella (ca. 250 g)
  • 2 store auberginer
  • 50 g rucola groft brød

Fremgangsmåde

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit i tynde skiver. Svits løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter og gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber.

 

Tænd ovnen på 175°. Skær mozzarella i tynde skiver. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs fra top til bund, men undlad at skære igennem toppen og stilken. Læg auberginerne i et ovnfast fad, og fordel kødsauce og mozzarella mellem skiverne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, indtil auberginerne er helt møre.

 

Servér med skyllet rucola og groft brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hasselback aubergine med kødsauce

Hasselback aubergine er utrolig nemt at lave. At lave noget “hasselback” kender du sikkert fra den klassiske opskrift på kartofler, der tilberedes med fine snit. Her har jeg lavet lignende snit i auberginer, så de kan bages med lag af bolognese kødsauce og ost. Det gør auberginekødet mørt og smagfuldt, og de fungerer nærmest som grøntsags-lasagneplader. Denne ret er derfor også herlig, når man har lyst til en lidt alternativ og sundere lasagne eller bolognese. Her udskiftes pasta med aubergine, der gør, at resultatet bliver en slags sund comfort food – med ekstra grønt og helt uden gluten.

TIP: Prøv også min opskrift på lækre aubergineruller med quinoa, svampe og tomatsauce

Bagt aubergine med vegetarisk eller vegansk sauce

Jeg ved, at mange der læser med herinde spiser vegansk eller vegetarisk. Et tip til jer er, at I kan lave hasselback aubergine sammen med min opskrift på en lækker veggie-bolognese med svampe og linser som erstatning for oksekødet. Det smager mindst lige så herligt!

TIP: prøv også en af mine vegetariske lasagner såsom denne klassiske vegetarlasagne med quinoa eller en grøn variant med spinat, linser og pesto

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det ser lækkert ud, Emma ! Som altid 😉
    Jeg tror, at jeg vil prøve den vegetariske version. Hvor mange svampe og linser ville du ca. bruge? 500 g ligesom kødet? 🙂

Skriv en kommentar