Miso suppe

Her finder du opskriften på en simpel og lækker miso suppe. Retten er den perfekte sunde comfort food, der hurtigt kan bikses sammen på en hverdagsaften. Misoen bruges som en form for boullion, der sammen med soja, ingefær og lime giver en skøn, fyldig smag. Suppen indeholder desuden nudler, masser af sprøde grøntsager og krydderurter.

Miso er en japansk sojabønnepasta, der bliver fermenteret med ris, rug eller byg. Det siges at være utrolig sundt for fordøjelsen, og så smager det vidunderligt med masser af umami.

miso suppe

Miso suppe

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 2 personer
forberedelse 20 min / i alt 20 min

Ingredienser

Tilbehør

  • 200-300 gram nudler
  • 250 gram svampe, fx brune champignon, portobello eller shiitake
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1/4 lilla spidskål
  • 200 gram frosne edamamebønner
  • 150 gram sukkerærter
  • koriander

Miso suppe

  • 2 spsk. mørk miso
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1/2 lime
  • 1 liter kogende vand

Fremgangsmåde

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Skær svampene i skiver, og steg dem på en varm pande i olie, til de bliver gyldne. Hæld soja over, og vend rundt, inden svampene tages af varmen. Skær sukkerærterne i skrå skiver. Kom dem i en sigte, og hæld kogende vand over, så de bliver flot grønne. Det er en nem måde at blanchere dem på. Hæld kogende vand over frosne edamamebønner i en skål, så de tør op. Snit spidskålen fint, og anret det sammen med nudler, stegte svampe, edamamebønner, sukkerærter og koriander på et stort fad. Rør miso, revet ingefær og revet hvidløg sammen med i en stor gryde eller kande. Hæld gradvist kogende vand over, og rør suppen godt sammen, så misopastaen opløses.Smag til med limesaft. Anret fyldet i skåle, hæld suppen over, spis og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

nem miso suppe

Opskrift på nem miso suppe

Miso suppe tager ingen ting at lave (faktisk tagere denne opskrift ikke mere end 20 minutter at trylle frem, inklusiv tilberedningen af suppens fyld). Men suppen smager som om, den har stået og simret på blusset i timevis. Det er altså et perfekt, sundt hverdagsmåltid! Opskriften er en af dem, man ender med at vende tilbage til igen og igen, når man hurtigt skal have noget mad på bordet. Retten kræver nemlig hverken meget tid eller energi. Du har også rig mulighed for at snige en masse grøntsager indenbords i den lune ret – måske der gemmer sig nogle grøntsager i skuffen, der synger på sidste vers?

 

fyld til miso suppe

 

Hvad er miso?

Miso er en form for sojabønnepesto, der bliver fermenteret med ris, rug eller byg. På grund af den svampekultur, der opstår, er miso fantastisk sundt for fordøjelsen.

Der findes mange forskellige typer miso, og de bruges i madlavning som en slags bouillonekstrakt med masser af umamismag. Eksempelvis i den klassiske japanske miso-suppe som her, men lys miso bruges endda også i japanske desserter.

 

TIP: Prøv også min opskrift på asiatisk congee med kylling og svampe

japansk suppe

 

Suppe med nudler og grøntsager

Hvad du har lyst til at fylde i din miso suppe er helt op til dig. Her har jeg brugt sobanudler, edamamebønner, grønne bønner, finthakket rødkål, champignon og koriander. Det er en skøn, farverig kombination, der også er nem at forberede.

Jeg synes, den fineste måde at servere suppen på, er med et stort fad ‘fyld’ på midten af bordet med en gryde kogende varm miso-suppen ved siden af. Så kan hver person selv samle sin suppe skål, hælde miso over og derefter slubre skålens indhold i sig med ske og spisepinde.

Suppen kan laves vegansk, og eksempelvis med stegt tofu. Men den smager også skønt med trevlet kyllingekød (fx en rest fra dagen forinden) eller lynstegt oksekød. Opskriften er derfor også skøn, når man har forskellige grøntsags- og kødrester i køleskabet, så man kan få tømt ud og give resterne nyt liv – på en velsmagende, lækker måde.

 

TIP: Prøv også denne veganske wok med nudler og grøntsager eller måske en lækker wok med nudler, marineret oksekød og broccoli

 

Opskrifter på suppe med grøntsager

Det er nemt  – og lækkert – at snige masser af grøntsager indenbords, når der er suppe på menuen. Prøv også en anden suppeopskrift, der er til den sunde side:

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej søde Emma
    Lækker opskrift tænkte på om man kunne skifte ingefær ud med noget andet? (Kan desværre ikke lide ingefær)
    Du er så utrolig dygtig og inspirerende
    Mange hilsner
    Katrine (@slank_med_sch)

  2. Hej Emma.
    jeg synes du har en skøn blog, som har inspireret mig til mange ting.
    Mit spørgsmål lyder på, hvor man køber miso henne ? 🙂
    De bedste hilsner
    – Anne

    1. Hej Anne 🙂
      Mange tak, det er dejligt at høre.
      Det køber jeg i helsekostbutikker, i asiatiske butikker eller større supermarkeder såsom Salling og Irma.

Skriv en kommentar