Miso suppe

Her finder du min opskrift på en simpel og lækker miso suppe. Misoen bruges som en form for boullion, der sammen med soja, ingefær og lime giver en skøn smag. Suppen indeholder desuden nudler, masser af sprøde grøntsager og krydderurter.

Miso er en japansk soyabønnepesto, der bliver fermenteret med ris, rug eller byg.  Det siges at være utrolig sundt for fordøjelse, og så smager det vidunderligt med masser af umami.

Miso suppe

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 2-3 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 5 min

Ingredienser

Tilbehør

 • 200 gram nudler, fx sobanudler
 • 250 gram svampe, brune champignon, portobello eller shiitake
 • 1/4 lilla spidskål
 • 150 gram edamamebønner, kogte
 • 150 gram sukkerærter
 • koriander
 • kokosolie til stegning

Miso suppe

 • 1 store spsk. mørk miso
 • 2 spsk. sojasauce eller tamari
 • 2 tsk. revet ingefær
 • saft af 1/2 lime
 • 1 liter kogende vand

Fremgangsmåde

Rør miso, sojasauce, revet ingefær og limesaft sammen i en stor gryde. Hæld gradvist kogende vand over, og rør det suppen godt sammen, så misopastaen opløses. Hold suppen varm på et blus, imens du tilbedreder fyldet.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

Skær svampene i skiver, og steg dem på en varm pande i en smule kokosolie, til de bliver gyldne.

Hæld kogende vand over sukkerærterne i en ren køkkenvask, og lad dem dampe af. Det er en nem måde at blanchere dem på.

Snit spidskålen fint, og anret det sammen med nudler, stegte svampe, edamamebønner, sukkerærter og koriander på et stort fad. Anret fyldet i skåle, hæld suppen over, spis og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på nem miso suppe

Miso suppe tager ingen ting at lave (faktisk tror jeg ikke, denne portion tog mig mere end 10 minutter at trylle frem, inklusiv tilberedningen af suppens fyld). Men suppen smager som om, den har stået og simret på blusset i timevis. Det er altså et perfekt, sundt hverdagsmåltid! Her er der også mulighed for at sige en masse grøntsager indenbords – måske nogle kedelige rester, der synger på sidste vers i grøntsagsskuffen?

Hvad er miso?

Miso er en form for sojabønnepesto, der bliver fermenteret med ris, rug eller byg. På grund af den svampekultur, der opstår, er miso fantastisk sundt for fordøjelsen.

Der findes mange forskellige typer miso, og de bruges i madlavning som en slags bouillonekstrakt med masser af umamismag. Eksempelvis i den klassiske japanske miso-suppe som her, men lys miso bruges endda også i japanske desserter.

 

TIP: Prøv også min opskrift på asiatisk congee med kylling og svampe

 

Suppe med nudler og grøntsager

Hvad du har lyst til at fylde i din miso suppe er helt op til dig. Her har jeg brugt sobanudler, edamamebønner, grønne bønner, finthakket rødkål, champignon og koriander. Det er en skøn, farverig kombination, der også er nem at forberede.

Jeg synes, den fineste måde at servere suppen på, er med et stort fad ‘fyld’ på midten af bordet med en gryde kogende varm miso-suppen ved siden af. Så kan hver person selv samle sin suppe skål, hælde miso over og derefter slubre skålens indhold i sig med ske og spisepinde.

Suppen kan laves vegansk, og eksempelvis med stegt tofu. Men den smager også skønt med trevlet kyllingekød (fx en rest fra dagen forinden) eller lynstegt oksekød.

 

TIP: Prøv også denne veganske wok med nudler og grøntsager eller måske en lækker wok med nudler, marineret oksekød og broccoli

 

Suppe med sobanudler

Jeg holder af at bruge sobanudler i suppen. Det er (oftest) glutenfrie nudler af boghvedemel. Sobanudler bruges ofte i det asiatiske køkken, og de har en særlig lidt nøddeagtig smag. De kan være lidt svære at finde i almindelige supermarkeder, men de fleste helsekostbutikker samt asiatiske delikatessebutikker og supermarkeder har dem.

 

vegansk miso suppe med nudler og grøntsager
Opskrifter på suppe med grøntsager

Det er nemt at snige masser af grøntsager indenbords, når der er suppe på menuen. Jeg har masser af lækre sunde supper på min blog. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej søde Emma
  Lækker opskrift tænkte på om man kunne skifte ingefær ud med noget andet? (Kan desværre ikke lide ingefær)
  Du er så utrolig dygtig og inspirerende
  Mange hilsner
  Katrine (@slank_med_sch)

 2. Hej Emma.
  jeg synes du har en skøn blog, som har inspireret mig til mange ting.
  Mit spørgsmål lyder på, hvor man køber miso henne ? 🙂
  De bedste hilsner
  – Anne

  1. Hej Anne 🙂
   Mange tak, det er dejligt at høre.
   Det køber jeg i helsekostbutikker, i asiatiske butikker eller større supermarkeder såsom Salling og Irma.

Skriv en kommentar