Nemt glutenfri franskbrød
Glutenfri franskbrød laves her af boghvedemel. Det røres til en lind dej i en skål sammen med vand, gær, æg, honning, olivenolie, æblecidereddike og salt. Derefter skal dejen blot i en rugbrødsform og hæve en times tid, inden det bages i ovnen.
Brødet bliver et flot formbrød, der minder om en blanding af klassisk franskbrød og et bondebrød. Det er fast og saftigt i konsistensen og kan let skæres i flotte skiver.
Da det glutenfri franskbrød bages i en rugbrødsform, ligner det lidt et toastbrød. Og det gør sig faktisk også fremragende som glutenfrit alternativt, hvis du vil lave lækre toasts.
Hvis du er på udkig efter flere lækre opskrifter på glutenfrit brød af boghvedemel, vil jeg anbefale dig mit boghvedebrød med rosiner. Det er et dejligt, krydret brød, der smager ganske fantastisk. Jeg kan også varmt anbefale mine proteinboller, der hovedsagligt består af skyr, æg og havregryn.
TIP: Udforsk mine opskrift på glutenfri lækkerier.
Franskbrød af boghvedemel uden gluten
I dag er der mange, mig selv inklusiv, som gerne skruer lidt ned på indholdet i brødkurven i hverdagen. Man kan finde bunkevis af opskrifter på alternativer, såsom stenalder-brød og grøntsagsbrød. Og selvom det smager lækkert, ja, så smager det altså ikke af rigtig brød. Dette glutenfri franskbrød derimod… I bliver vilde med det! Det smager af brød. Rigtig brød! Og så har det en lækker smag og god krumme, selvom det hverken indeholder korn eller gluten. Istedet indeholder brødet boghvedens sunde egenskaber og et højt protein indhold, så det mætter dejligt, holder maven glad og samvittigheden skinnende ren.
Glutenfrit boghvedebrød til fryseren
Denne opskrift på glutenfri franskbrød smager bedst nybagt. Her er det saftigt og dejlig blød, og brødet kan godt blive lidt tørt dagen efter bagning. Derfor vil jeg anbefale dig, at du bager brødet den dag, det skal serveres. Derefter kan du skære brødet i skiver og opbevarer dem i fryseren. Så kan du nemt tage en skive eller to op og opvarme dem på en brødrister, når de skal spises.
TIP: Brug rester af brødet til at lave lækre, sprøde croutoner.
Brød med glutenfri boghvedemel
Dette glutenfri franskbrød bager jeg af boghvedemel, som du efterhånden kan finde i de fleste supermarkeder.
Boghvede er en favorit i mit køkken. De små, trekantede frø smager skønt i fyldige salater eller kogt sammen til grød, og boghvedemel bruger jeg ofte i dejen til tynde, franske crepes eller i brød og kager, hvor det giver en særlig lækker, nøddeagtige smag.
Selvom navnet tyder på det modsatte, er boghvede ikke en kornsort, men en urt. Det betyder et højere fiberindhold, og at boghvede er glutenfrit. Derfor er hel boghvede og boghvedemel mere mavevenlig og letfordøjelig end korn og mel fra almindelige kornsorter.
Boghvede lander desuden skyhøjt på sundhedshitlisten, da frøene indholder flere forskellige mineraler og antioxidanter, samt en stor mænge af af lysin, en essientiel aminosyretsom, vi skal have tilført gennem kosten. Lysin indegår blandt andet i kollagen-produktionen, og dermed bootser hudens selvfornyelse.
Opskrifter med boghvede
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter med de sunde boghvedekerner, vil jeg anbefale dig at prøve følgende favoritter:
- Ristede boghvedekerner
- Fiberrige kerneboller
- Laksesalat med avocado og grape
- Sommerlig salat med boghvedekerner
- Hudplejende salat