Gnocchi med græskarsauce

Gnocchi med græskarsauce er den skønneste servering til efterår og vinter.

Så simpelt og så-så-så godt!

Det har været en af favoritopskrifterne hjemme hos os i de kolde måneder, og jeg kan på det varmeste anbefale, at I giver den et forsøg.

Gnocchi med græskarsauce

Gnocchi med græskarsauce

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 15 min

Ingredienser

GRÆSKARSAUCE

 • 1 hokkaido græskar
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld salvie
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 dl friskrevet parmesan
 • ½ dl piskefløde
 • saft af ½ citron

TIL SERVERING

 • 500 g gnocchi
 • 1 spsk. smør
 • friskrevet parmesan
 • salvieblade

Fremgangsmåde

GRÆSKARSAUCE

Forvarm ovnen til 200 grader.

Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær forsigtig skrællen af med en skarp kniv. Skær græskarkødet i tern, og kom dem i et ovnfast fad. Tilsæt hele, pillede hvidløgsfed og salvie, og vend det hele i olivenolie, salt og peber.

Sæt fadet i ovnen i 30 minutter, indtil ternene er møre og let sprøde i kanterne. Blend dernæst fadets indhold sammen med friskrevet parmesan, fløde og citronsaft, og smag til.

TIL SERVERING

Kog gnocchien ganske kort – kun et par minutter – i letsaltet vand, til de flyder til overfladen. Hæld vandet fra i en sigte. Steg den kogte gnocchi på en pande i smør, til de bliver bliver gyldne og sprøde. Tilsæt græskarsauce til pandden, og vend rundt. Servér med friskrevet parmesan og salvie.

Find flere opskrifter i samme kategori

græskarsauce i ovn

Gnocchi med græskar

Gnocchi med græskarsauce er utrolig nemt at lave, men det smager helt forrygende!

De luftige og samtidig sprøde gnocchi smager så luksuslækkert, og sammen med den cremede græskarsauce, får du en ret så lækker, at den snildt kan serveres for gæster. Samtidig er opskriften så nem og overskuelig, at den sagtens kan bikses sammen som lidt ekstra forkælelse på en træt hverdagsaften.

 

TIP: Prøv også denne opskrift på græskarfritter eller gnocchi med brunet smør eller græskar gnocchi med svampesauce

 

Nem græskarsauce i ovn

Jeg laver min græskarsauce i ovnen, hvilket både gør opskriften super nem og smagen fantastisk lækker! Når græskarkødet ristes i ovnen, får det en mere karamelliseret smag, der virkelig klæder retten. Samtidig bliver konsistensen mere cremet og fast, og ikke nær så “vandet, som hvis man havde kogt græskarkødet.

Sammen med græskarternene tilføjer jeg salvie og hvidløg, hvilket passer fuldstændig forrygende til det sødmefulde græskar. Både salvieblade og hvidløg skal blot hele i fadet, og så bliver de perfekt tilberedt efter en tur i ovnen.

Efter græskar og krydderurter har været en tur i ovnen, skal hele herligheden blendes. Dette kan du gøre i en almindelig blender, foodprocesser, minihakker eller med en stavblender, alt efter hvad du synes, er nemmest. Jeg tilføjer lidt fløde, friskrevet parmesan og citronsaft til saucen, da det giver den perfekt balance mellem syrlighed og fedme. Hvis du gerne vil gøre opskriften vegansk, kan du nøjes med citron og lidt  plantemælk eller -fløde.

 

TIP: Prøv også at bruge græskar i en dejlig efterårskage 

 

græskarsauce

Opskrifter med gnocchi

Gnocchi er en form for pasta lavet af kartofler. Kogte kartofler, der røres sammen med en form for mel og (som oftest) æg, inden det formes til små kugler, der koges som pasta. Jeg foretrækker klar at stege den kogte gnocchi på panden, så den bliver lækker gylden og sprød.

Jeg vil desuden anbefale dig at købe frisk gnocchi på køl, som du finder samme sted som frisk pasta i supermarkedet. Det smager langt bedre end de tørrede varianter.

Hvis du har lyst til at prøve en glutenfri variant af gnocchi, kan du prøve mine to opskrifter på henholdsvis gnocchi af butterbeans eller græskar:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma

  Det lyder vildt lækkert! Mon man kan lave det med butternutsquash i stedet for hokkaidogræskar?

Skriv en kommentar