Græskar gnocchi med svampesauce

Jeg tør godt love, du vil elske denne opskrift på græskar-gnocchi. Det er vaskeægte comfort-food, den perfekte efterårsopskrift, og så smager det helt fantastisk.

Gnocchi er en slags pasta, der normalt laves af kartofler. Her har jeg dog byttet kartoflerne ud med græskar, for en skøn, sødmefuld efterårssmag. Jeg brugte også boghvedemel, hvilket gør gnocchierne glutenfri.

Græskar-gnocchi kan du servere med lige den sauce, du har lyst til. Her deler jeg opskriften på min favorit: En cremet svampesauce med salvie.

Græskar Gnocchi med svampesauce

Græskar-gnocchi med svampesauce

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 time

Ingredienser

Græskar-gnocchi

  • 1 lille hokkaido græskar
  • 4 boghvedemel + mel til bordett (kan erstattes af almindelig hvedemel)
  • 1/2 tsk. salt
  • smør til stegning

Svampesauce

  • 250 g champignoner eller andre blandede svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg
  • 1 håndfuld salvie
  • 2,5 dl fløde
  • 1 glas hvidvin
  • Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • Flager af parmesan
  • salvie

Fremgangsmåde

Græskar-gnocchi

Tænd ovnen på 200 grader.

Halvér hokkaidogræskaret, og fjern kernerne med en ske. Placér begge halvdele af græskaret med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i cirka 45 minutter, til græskarkødet føles helt mørt, når du stikker en gaffel i.

Frigør det møre græskarkød fra skallen med en ske. Afmål 4 dl, og kom dem i en skål (det resterende græskarkød kan du gemme til mos, smoothie eller lignende.

Tilsæt 4 dl boghvedemel og salt, og rør det sammen til blød og let klistret dej. Føles dejen meget våd, kan du tilsætte mere mel.

Drys bordet grundigt med mel, og kom den klistrede dej ud på bordet. Drys med mel, og rul så forsigtigt dejen ud til lange pølser med en tykkelse på 1 cm. Tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer meget.

Skær pølsen ud i skiver på 1 cm, og giv dem et let tryk med en gaffel, så dine gnocchi får en fin form.

Kog dine gnocchi i let saltet vand i 2-5 minutter. De er færdige, når de flyder i vandoverfladen

Lad de færdigkogte gnocci dryppe af i en stor si eller et dørslag. Skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen, og lad dem dryppe af.

Smelt smør på en stor pande. Steg gnocchi af to omgange, til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden, og stil til side, imens du laver saucen

Svampesauce

Rens svampene, skær dem i skiver, og svits dem i små på en pande, til de bliver gyldne. Hak løget helt fint. Hak salvie. Tilsæt løg og salvie til panden med svampe, og lad det svitse med, til løgene bliver klar. Hæld da fløde og hvidvin over. Bring saucen i kog, og lad den koge lidt ind, inden den smages til.

Vend til sidst gnocchi i panden.  Servér retten med flager af parmesan og frisk salvie på toppen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Græskar-gnocchi med svampesauce

 

Opskrift på græskar gnocchi

Græskar gnocchi er en virkelig lækker udgave af klassisk gnocchi. Det laves normalt med kartofler, men her bruger jeg i stedet græskar, der er bagt mørt i ovnen.

Jeg kan ikke komme i tanke om noget meget mere overskudsagtigt, end at fremtrylle sin egen pasta eller gnocchi. Men I må tro mig, når jeg siger, at det virkelig ikke er så svært og tidskrævende, som det måske lyder. Så snart du har bagt græskaret, tager det kun omkring en halv time, før den friskekogte gnocchi kan sættes på bordet.

I denne opskrift på græskar gnocchi bruger jeg boghvedemel. Melets nøddeagtige smag giver gnocchierne et virkelig lækkert tvist, og så gør det opskriften glutenfri. Du kan sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet.

Din gnocci kan spises straks eller stilles i køleskabet og tilberedes om aftenen eller dagen efter. Du kan også fryse den friskkogte gnocchi (eller måske halvdelen af portionen) ned til senere brug.

 

TIP: Prøv også gnocchi med brunet smør og salvie, gnocchi med græskarsauce eller butterbean gnocchi med grønt

 

Græskar-gnocchi svampe salvie

gnocchi med svampesauce

 

Gnocchi med svampesauce

Den kan spises som den er, vendes i pastasauce eller pesto eller tilsættes til en gryderet.

Til de lækre græskar gnocchi fortrækker jeg at lave en en mægtig, cremet svampesause. Sammen med lidt (okay, meget..) frisk, høvlet parmesan og salvie, får du har den mest mmmmhm-værdige aftensmad, jeg har spist længe.

Saucen laves af ristede svampe og salvie, der vendes i fløde og en smule hvidvin. Til sammen giver det en helt uimodståelig sauce!

 

TIP: Prøv også fuldkornsrisotto med svampe, bruschetta med svampe eller tacos med svampe

 

gnocchi af græskar

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Jeg måtte simpelthen lave din opskrift, og det gjorde jeg i går. Hvilken succes! Det smager jo simpelthen himmelsk.

    1. Hej Christina 🙂 årh det er jeg glad for at høre! Tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar 🙂

  2. Hej Emma! Den opskrift lyder så lækker, jeg bliver nødt til at lave den til min kæreste. Men nu står vi desværre i en sæson uden græskar – tror du man kan lave det med sød kartoffel? 🙂

Skriv en kommentar