Opskrift på græskar gnocchi
Græskar gnocchi er en virkelig lækker udgave af klassisk gnocchi. Det laves normalt med kartofler, men her bruger jeg i stedet græskar, der er bagt mørt i ovnen.
Jeg kan ikke komme i tanke om noget meget mere overskudsagtigt, end at fremtrylle sin egen pasta eller gnocchi. Men I må tro mig, når jeg siger, at det virkelig ikke er så svært og tidskrævende, som det måske lyder. Så snart du har bagt græskaret, tager det kun omkring en halv time, før den friskekogte gnocchi kan sættes på bordet.
I denne opskrift på græskar gnocchi bruger jeg boghvedemel. Melets nøddeagtige smag giver gnocchierne et virkelig lækkert tvist, og så gør det opskriften glutenfri. Du kan sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet.
Din gnocci kan spises straks eller stilles i køleskabet og tilberedes om aftenen eller dagen efter. Du kan også fryse den friskkogte gnocchi (eller måske halvdelen af portionen) ned til senere brug.
TIP: Prøv også gnocchi med brunet smør og salvie, gnocchi med græskarsauce eller butterbean gnocchi med grønt
Gnocchi med svampesauce
Den kan spises som den er, vendes i pastasauce eller pesto eller tilsættes til en gryderet.
Til de lækre græskar gnocchi fortrækker jeg at lave en en mægtig, cremet svampesause. Sammen med lidt (okay, meget..) frisk, høvlet parmesan og salvie, får du har den mest mmmmhm-værdige aftensmad, jeg har spist længe.
Saucen laves af ristede svampe og salvie, der vendes i fløde og en smule hvidvin. Til sammen giver det en helt uimodståelig sauce!
TIP: Prøv også fuldkornsrisotto med svampe, bruschetta med svampe eller tacos med svampe