Opskrift på græskarkage
En græskarkage er en skøn kage i efteråret, hvor butikkerne bugner med smukke græskar i alle størrelser og former. De mest almindelige er hokkaido og butternut, som begge er på menuen ugentligt hjemme hos os på denne tid af året.
Græskar er en vidunderlig ingrediens i både det salte og søde køkken. Når grøntsagen tilberedes bliver kødet saftigt og sødmefuldt, og det smager både dejligt i en fyldig efterårssalat, som græskarfritter eller til en cremet græskarsauce. Jeg elsker dog også at bruge det møre græskarkød i det søde køkken, hvor det passer perfekt med lunende krydderier.
TIP: Prøv også at lave græskarkagen som en festlig (u)hyggelig halloweenkage
Kage med græskar mos
I denne opskrift på græskarkage bruger jeg græskarmos i kagen, ligesom jeg gør i mine græskarboller med græskarmos. Det laves super nemt ved at bage to halve græskar med skindsiden opad i ovnen, til græskarkødet er helt mørt. Derefter kan man nemt fjerne det møre kød med en ske og lade det køle helt af, inden det bruges i kagedejen.
TIP: Prøv også opskriften på rødbedekage med chokolade.
Hvid chokolade flødeostcreme
Det, der er med til at gøre denne kage helt fantastisk, er cremen på toppen. En hvid chokolade flødeostcreme, der er både cremet og luftig på samme tid. Cremen har en dejlig sødme fra den hvide chokolade og syrlighed fra flødeosten. Tilsammen giver det en vildt lækker cremeglasur til den krydrede græskarkage.
TIP: Du kan også toppe kagen med en klassisk flødeostcreme.