Græskar rosti af butternut squash
Græskar rösti er en ny udgave af den klassiske opskrift. Traditionelt laves rösti nemlig af revet kartoffel, men her udskiftes det med revet butternut græskar. Hvis du ønsker, kan du snildt ersætte græskar med kartofler for en mere klassisk röstismag. Eller du kan bruge andre rodfrugter såsom rødbede, sød kartoffel eller pastinak.
TIP: Prøv også min lækre opskrift med laks i sprøde butterdejsreder eller rødbedepandekager med varmrøget laks
Rösti i ovn
Jeg laver mine rösti i ovnen frem for at stege dem på panden. Det er nemlig betydelig nemmere, da man kan tilberede dem alle på én gang. Og så slipper man for at bekymre sig om, de falder fra hinanden, når de skal vendes.
Dine græskar rösti kan du lave i lige den størrelse, du foretrækker. Jeg laver små rösti, da de bliver mere sprøde, og så synes jeg også, de ser festlige ud at servere.
Rösti med røget laks
De lækre græskar rösti er som en grøn udgave af blinis. I stedet for små pandekager, består bunden af revet græskar. Toppingen med cremefraiche og røget laks er dog helt klassisk, og den passer virkelig perfekt til den sødmefulde smag af butternut.
Rösti er den perfekte bund for alverdens opskrifter, så variér endelig dit valg af toppings. Prøv eksempelvis en mexicansk inspireret version med cheddar, salsa og avocado. Eller brug dem som pizzabunde med tomatsauce, ost og rucola.
TIP: prøv også indbagt laks med sød kartoffel røsti eller falafel pandekager med myntedressing
Flere opskrifter med græskar
Jeg har et stort udvalg af opskrifter med græskar på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter: