
Ingredienser
- 100 gram rødbede
- 2 æg
- 1 dl mel, fx fuldkornshvedemel eller rismel
- 1 dl mælk, både komælk og plantemælk kan bruges
- 1/2 tsk. salt
- Smør til stegning
- 250 gram varmrøget laks
- 250 gram hytteost
- 1 bakke blandet salat
- 1 citron
Fremgangsmåde
Start med at koge en stor rødbede (ca 150 g) med skræl på i 30-40 minutter, indtil den er helt mør. Hæld kold vand over den kogte rødbede, så den køler af, og brug en kniv til at skrælle den. Skær den kogte rødbede i små tern, og afvej 100 g.
Blend den kogte rødbede med æg, mel, mælk og salt til en helt glat dej i en foodprocessor eller anden køkkenmaskine. Opvarm en teske smør på en pande, tilsæt en halv deciliter dej, vip hurtigt panden, så det fordeler sig. Brug evt. bagsiden af en ske til at fordele det sidste af dejen ud på panden. Steg rødbedepandekagerne et par minutter på hver side.
Fyld pandekagerne med hytteost, varmrøgetlaks og salat. Dryp med citronsaft, drys med salt og peber, og servér
Opskrift på rødbedepandekager
Disse rødbedepandekager er uden tvivl de smukkeste pandekager, jeg har spist! De udmærket sig dog ikke bare på grund af farven, men også den dejlige smag og saftige konsistens. Rødbeden gør pandekagerne ekstra saftige – selv efter et par dage i køleskabet. Det er især en fordel, så man kan lave en stor portion, og der er rester til de følgende dage.
TIP: Prøv også min opskrift på spinatpandekager og æggewraps med laks.
Rødbedepandekager til frokost eller aftensmad
Rødbedepandekagerne smager lige så godt lune som kolde, og kan serveres til både aftensmad og frokost. De kan fyldes med alt det, du bedst kan lide og har i køleskabet. Denne dag røg der hytteost, varmrøget laks og grøn salat i vores pandekager, hvilket viste sig at være en aldeles fremragende idé. Det kan bestemt anbefales både som en let, aftensmad og til en ekstra lækker weekendfrokost. Jeg er også sikker på, at de ville været et hit som en alternativ brunch, hvor du nemt kan lave pandekagerne dagen forinden, så det ikke kræver mere end fem minutter, inden pandekagerne kan serveres.
TIP: Prøv min opskrift på madpandekager med surdej eller grønne kyllingewraps
Tips til pandekager med rødbede
- I stedet for at koge dine rødbeder selv, kan du købe kogte rødbeder i velassorterede supermarkeder. De findes normalt vakuumpakkede på køl i grøntsagsafdelingen.
- Du kan bruge både almindelig hvedemel og fuldkornsmel til opskriften.
- Ønsker du glutenfri rødbedepandekager vil jeg anbefale dig at bruge boghvedemel eller rismel.
- Du kan både bruge komælk og plantemælk.
TIP: Prøv min opskrift på boghvedepandekager, boghvedepandekager eller falafel pandekager.
Tusind tak, skal prøves
“Rødbedepandkager” lyder godt nok forkert i mine ører – men det ser sgu virkelig lækkert ud!! 😀
kh http://christinaelisabeth.dk
I lover, at det er SÅ godt 🙂
Hej Emma 🙂
Det her er noget helt andet end pandekager (som desuden ser super lækre ud!) Jeg vil bare høre om du kan anbefale en yoga studie i Århus?:-)
Hej Rikke 🙂 Du kan joine mig i dette studie: http://www.ashtangayoga.dk/. Super søde mennesker og dygtige undervisere 🙂
Jeg lavede dem i aftes, og de var vildt gode. Også gode med smør og honning som dessert!
Ja, det er super gode i det søde køkken også 🙂 Godt du synes om dem 🙂
Disse pandekager skal prøves til julefrokost i morgen ?
God fornøjelse <3
Af ren nysgerrighed: kan de laves på fuldkornshvedemel? 🙂
Hej Alex 🙂 sagtens! 🙂