Nem opskrift på butterdejsreder
Disse butterdejsreder er en utrolig nem opskrift, der kan fremtrylles på en halv time. Alligevel syner og smager de fine reder som imponerende gæstemad.
Retten består af sprød butterdej, der udstikkes og lægges sammen som små reder, inden de bages i ovnen. I butterdejsrederne fylder jeg en frisk krydderurtepesto, der smager af forår, delikat røget laks og sprød asparges.
TIP: Prøv også denne opskrift på rugbrødschips med laksemousse eller en lækker ørredmousse eller butterdejspakker med laks
Halvdelen af aspargesene skæres i skiver og blanceres let. Den anden halvdel laver jeg til tynde bånd ved hjælp af en kartoffelskræller. Det ser smukt ud på toppen af de små butterdejsreder, men er utrolig nemt at lave.
Påskeforret med laks og butterdej
Min opskrift på butterdejsreder er den perfekte påskeforret eller som en let servering til påskefrokosten.
Til en klassisk påskemiddag synes jeg, at der hører sig fisk til som forret, og så skal hovedretten bestå af lam. Derudover er lækre forårsgrøntsager et must, for det er netop omkring påske, at vi kan glæde os over, at råvarer som asparges og ærteskud igen er finde i butikkerne.
Andre bud på lækre forretter med fisk kunne være mine filodejsskåle med laksemousse, græskar rösti med røget laks eller min utrolig populære lakseroulade. Blinis er også altid vidunderligt som forret, og jeg har både en opskrift på blinis med stenbiderrogn og blinis med laks og rødbedecreme.
Krydderurtepesto
Inspirationen til opskriften på butterdejsreder kom, da jeg så, at Lidl havde massevis af danske og økologiske krydderurter i deres grøntafdeling. Med hjem fra butikken kom både frisk persille, oregano, timian og ærteskud. Og det gav mig lyst til at lave en frisk og smagfuld grøn pesto af de lækre grønne urter.
I Lidl har de i øjeblikket også fine grønne asparges og en utrolig lækker koldrøget norsk laks. En klassisk og utrolig lækker kombination, og dermed var forretten til vores lille påskefrokost for to bestemt.
TIP: Brug også krydderurter til opskriften på jomfruhummer med citronskal og urter, i en fyldig pastasalat med pesto og bagte gulerødder eller på en sprød polentapizza.
I Lidls grønt afdeling kan man nemt lade sig inspirere af årstidens skønneste råvarer. Der er et stort udvalg af økologi og danske råvarer, der giver en lyst til at spise med sæsonen. Butikkerne får leveret friske frugter og grøntsager hver dag, og butikkerne sikrer dermed altid den bedst mulige kvalitet og friskhed.