ANNONCE

Tacos med svampe

Tacos med svampe er en fremragende vegetarisk ret, hvor krydrede, ristede svampe erstatter kød – helt uden at man savner det mindste! Svampene har en god konsistens og masser af umamismag, hvilket gør dem som det perfekte omdrejningspunkt til kødfri retter.

De grønne tacos er ikke blot enormt velsmagende, de er også hurtige og nemme at lave. Efter cirka 20 minutter kan det rene festmåltid sættes på bordet!

tacos med svampe

Tacos med svampe

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

MEXI-SVAMPE

  • 500 g blandede svampe, fx shii-take og kejserhatte
  • 0,5 tsk. røget paprika
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. koriander
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. oregano
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 12 små tacos eller 8 tortillapandekager
  • 0,5 spidskål
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 dl chili mayonnaise
  • 2 lime

Fremgangsmåde

MEXI-SVAMPE

Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Kom dem i en skål sammen med alle krydderier og olivenolie, og vend rundt.

Opvarm en pande ved høj varme, og steg svampene, til de er flot gyldne.

 

SERVERING

Lun tacos på en pande eller i ovnen. Snit spidskål helt fint, og skær avocado i skiver.

Fyld tacos med spidskål, avocado og mexi-svampe Dryp chili-mayonnaise og limesaft over, pynt med koriander, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på tacos med svampe

De her lækre tacos med svampe er perfekt grøn comfortfood. Jeg er vild med det mexicanske køkken, der er krydret og ligedele frisk/fedtet. Retterne er fyldt med smag, men skruer man lidt ned for chilimængden, kan det snildt forvandles til familiemad.

Det mexicanske køkken kan godt være ret kødtungt, med gryderetter og braiseret kød, men ved at lave grønne twists til klassiske retter, kan man snige ekstra grønt indenbords. I disse tacos med svampe erstatter svampene “carnitas“, men det giver samme gode fylde og smag. Svampe er nemlig en fremragende køderstatning med deres særlige konsistens og gode umamismag.

 

TIP: Prøv også min opskrift på tacosuppe, chili cin carne eller mexibowl med laks

 

 

Vores jord – din køkkenhave

Opskriften på tacos med svampe er udviklet til min nye samarbejdspartner Vores jord – din køkkenhave. Det er et paraply brand skabt til producenter af dansk produceret frugt og grønt, som dagligt leverer friske produkter til detailhandlen i hele landet.

 

TIP: Udforsk mit opskriftsindeks med vegetariske opskrifter. 

 

“Vores jord – din køkkenhave” er et kvalitetsstemple, du kan kigge efter i supermarkederne, hvis du ønsker at handle bæredygtigt og dansk. Alle deres råvarer kommer nemlig fra danske, familiedrevne gartnerier, der i generationer har produceret grøntsager, frugter og bær.

 

TIP: Prøv også min opskrift på græskar gnocchi med svampesauce.

 

Svampe fra Tvedemose

Til disse tacos har jeg brugt shii-take og kejserhatte fra Tvedemose. Det er svampe, der har ekstra umami-smag og en fast konsistens, der gør dem lettere at stege sprøde udenpå og saftige indeni.

Tvedemose er et familieejet gartneri, som gennem tre generationer dyrket champignon og specialsvampe som shii-take og kejserhatte. Hele sortimentet dyrkes økologisk med tanke på miljø og bæredygtighed. Alt fra svampeproduktionen udnyttes og svampe med kosmetiske fejl snittes til andre convenience produkter, så der undgåes madspil.

 

TIP: Find flere opskrifter og inspiration fra Vores jord – din køkkenhave og deres danske producenter på deres hjemmeside og instagramprofil.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor køber du de små tacos henne Emma? Og hvad vil du gøre hvis du skulle snige lidt flere proteiner ind i retten? 🙂

    1. Hej Mia
      Dem her har jeg fundet i Netto 🙂 For mere protein kunne du tilføje kikærter til panden med svampene, så de ristes i krydderierne.

Skriv en kommentar