Nem opskrift på grillede majskolber
Det er drøn nemt at lave grillede majskolber. Så nemt, at det nærmest ikke kan gå galt. Nogle vælger at grille majskolberne med bladene på, men jeg foretrækker at trække dem tilbage (og flette dem, hvilket ser virkelig dekorativt ud). Både fordi jeg godt kan lide, når majsene får fine grillstriber, men også fordi, tilberedsningstiden er en del kortere.
Om du vælger den ene eller anden fremgangsmåde, skal du huske at rengøre majsene. Dette kan du let gøre ved at hive bladene tilbage og fjerne fimrehårene, inden majskolberne lægges i koldt vand i 5-10 minutter. Det sikrer, at der ikke sidder jord eller andet snavs mellem majsene, som kan være svært at fjerne.
Efter at majskolberne har ligget i vand, kan du enten trække bladene tilbage, du kan flette dem eller bare fjerne dem helt. Og så er det ellers bare at smide majskolberne på grillen.
Denne aften servede vi de smukke majskolber sammen med grill kyllingespyd med barbeque-marinade, grillet spidskål, lunt brød og nye kartofler. Simpelthen sådan et dejligt sommermåltid!
TIP: Prøv også denne opskrift på lammeculotte på grill eller en salat med grillet squash og majs
Purløgssmør
At serverede grillede majskolber med purløgssmør har været et stort hit hos denne sommer. Majskolberne er jo en klassiker på grillen, men kombinationen med purløgssmør er ny. Den opstod, da Simon fandt på at røre finthakket purløg i smørret, en aften hvor vi havde planer om at lave hvidløgssmør men var løbet tør for… ja, hvidløg! Resultatet med purløg blev virkelig sommerligt og smagen er lidt mildere, end hvis man bruger hvidløg, hvilket jeg synes klæder smagen af majskolberne godt.
Som alternativ til purløgsmør vil jeg anbefale dig at prøve min opskrift på ramsløgssmør. Ramsløg kan findes i skovbunden i foråret og det giver en skøn smag til kryddersmør.