Ramsløgssmør

Ramsløgssmør er det lækreste kryddersmør tilsat friske ramsløg. Det er utrolig nemt at lave, og giver en dejlig smag, lidt a la hvidløgssmør i en herlig forårsudgave.

Dit ramsløgssmør kan du bruge som et klassiske kryddersmør, på en bøf, kartofler eller brød. Men du kan også bruge det til stegning, eksempelvis til kylling eller sprøde asparges.

ramsløgssmør

Ramsløgssmør

 

Bedøm denne ret

Kryddersmør
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min på køl / i alt 20 min

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Lad smørret blive blødt ved stuetemperatur. Skyl og tør ramsløg, og hak dem helt fint. Rør det dernæst i det bløde smør, og smag til med salt. Kom ramsløgsmørret på et stykke bagepapir, og rul det sammen. Lad det sætte sig i køleskabet eller i fryseren (det tager kun 15 minutter) inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til ramsløgspesto

smør med frisk ramsløg

Opskrift på hjemmelavet ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør er sammen med ramsløgspesto en af de opskrifter, jeg altid fremtryller, når jeg kommer hjem med en høst af friskplukkede ramsløg.

Ramsløgssmør er utrolig nemt at fremtrylle, hvis det er lykkes dig at få fingrene i friske ramsløg. Det indeholder kun tre ingredienser: smør, ramsløg og salt. Når du har vasket dine plukkede ramsløg, skal de blot hakkes fint, inden de røres sammen med blødt smør og smages til med salt.

Du kan bruge helt almindelig smør til opskriften, som du blot lader blive blødt ved at det ligger en times tid på køkkenbordet. Hvis du dog vil lave en rigtig luksus ramsløgssmør, kan du prøve at lave dit eget hjemmelavede smør fra bunden.

 

 

Kryddersmør med ramsløg

Det lækre ramsløgssmør er et kryddersmør, der kan bruges på utallige måder. Brug det lige som hvidløgssmør eller purløgssmør, over en bøf eller til kartofler. Eller brug det til stegning af kød eller . Du kan også servere dit kryddersmør med ramsløg til et nybagt brød (måske bagt på surdej, hvis det skal være ekstra lækkert) som en simpel snack inden middagen eller som et indslag til en større buffet.

 

TIP: Prøv at bruge dit kryddersmør med ramsløg i dette lækre pull apart brød

 

plukke ramsløg

ramsløg i Riisskov

Hvor og hvordan plukker man ramsløg?

Ramsløg kan du finde i de danske skove i foråret. De gror i skovbunden, hvor der er fugtigt, skygge og en god muldbund.

Når du går på ramsløgsjagt, er det vigtigt, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval, der er meget gifte. Det er dog ret nemt at kende dem fra hinanden, hvis du bruger din lugtesans. Hvis du tager et blad ramsløg og gnider det mellem fingrene, vil du kunne fornemme en kraftig duft af løg, lidt a la hvidløg eller purløg.

Derudover vil jeg også anbefale dig, at du går lidt ind i skoven, væg fra bil fra vejene og stierne, hvor der går hunde, der kan have tisset på dem.

 

Ramsløg i Risskov

Jeg plukker altid mine ramsløg i Risskov i Århus. Det er en fast forårstradition, at vi går en tur forbi, når ramsløgene tikker fra.

I Risskov, er man ikke i tvivl om, at ramsløgene gror i fuld flor. Når vi når højsommeren, bliver man mødt af den kraftige løgduft, så snart man nærmer sig skoven. De dukker op i skovbunden allerede i starten af foråret, og i løbet af få uger er hele skovbunden dækket af et grønt tæppe af ramsløg.

 

ramsløgspesto

 

Kan kryddersmør fryses?

Du kan sagtens fryse dit ramsløgssmør. Lige som andet kryddersmør, vil jeg anbefale dig enten at komme smørrullen med bagepapir i en frysepose og så fryse den ned. Du kan dog også skære rullen ud i mindre stykker, og fryse dem ned enkeltvis. Det er en god idé, hvis du eksempelvis vil bruge ramsløg til at give smag til retter, hvor smør bruges til stegning. Så kan du nemt tage et stykke frossen ramsløgssmør op fra fryseren og smide det direkte på panden.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar