Halloween kage opskrift
Jeg elsker enhver festlig anledning til at invitere gæster, pynte op og gå i køkkenet, og derfor har jeg også budt den amerikanske højtid Halloween varmt velkommen. Med (u)hygge, udklædninger og søde lækkerier, kan gøre det blæsende efterår lidt sjovere.
Denne halloween kage er både drøn lækker og festlig at servere. Lige tilpas uhyggelig med små spøgelser på toppen, bestående af en luftig creme af hvid chokolade og flødeost.
Jeg synes nemt, at halloweenopskrifter kan blive lidt for skræmmende og klamme. Det er en hårfin balance, men jeg synes personligt, at maden også skal være appetitlig og mere til den hyggelige side – naturligvis med et hint af uhygge. Den balance synes jeg, at denne halloween kage finder helt perfekt. De små spøgelser er mere nuttede end skræmmende, men man er ikke et sekund i tvivl om, at det er en halloween kage, der bliver serveret.
TIP: Prøv også min opskrift på halloween romkugler eller mumie pølsehorn
Græskarkage til halloween
Som bunde til kagen har jeg taget udgangpunkt i min gode opskrift på græskarkage
Jeg synes, en græskarkage passer perfekt til halloween. Normalt ser man jo græskar alle vegne på denne tid af året – udhulet som skræmmende ansigter med lys i – men græskar er også utrolig lækkert at spise.
I kagen bruger jeg græskarmos til at gøre kagen saftig, sød og give en flot farve. Græskarmos laves super nemt ved at bage to halve græskar med skindsiden opad i ovnen, til græskarkødet er helt mørt. Derefter kan græskaret nemt udhules og kødet bruges som en mos i opskrifter.
TIP: Hvis du har græskarmos til overs, kan jeg varmt anbefale min opskrift på græskarboller