Opskrift på græskarboller
Jeg har set billeder af smukke græskarboller flere steder på Instagram dette efterår. Boller formet som græskar med en lille nød på toppen. Så dekorativt at jeg naturligvis fik lyst til at lave min egen version.
I mine græskarboller har jeg brugt min vante opskrift på bamseboller eller chokoladeboller men blot erstattet noget af væsken med græskarmos. Det giver bløde, lette og saftige boller med en flot farve og let sødme fra græskaret.
Du kan enten vælge at rulle bollerne til klassisk runde boller eller du kan forme dem til små græskarbrød. Smagen er den samme, men græskarformen unægtelig mere festlig.
TIP: Prøv også min opskrift på chokorug eller valnøddebrød
Halloweenboller med græskar
Når bollerne formes som græskar, synes jeg, de er perfekte til halloweenfest. En rigtig halloweenbolle, der også nemt kunne pyntes med lidt sukkerøjne, glasur eller andet pynt, hvis du vil lave mere uhyggelige græskarhoveder.
Halloweenbollerne ville gøre sig fremragende sammen med mere “uhyggelige” snacks. På den måde får man en god balance mellem appetitlig og skræmmende, som kan være svær at finde.
TIP: Prøv også at lave (u)hyggelige halloween romkugler eller en flot halloweenkage eller mumie pølsehorn
Hjemmelavet græskarmos
Til bollerne skal du bruge græskarmos. Det er heldigvis utrolig nemt at lave. Du skal blot halvere et hokkaidogræskar og fjerne kernerne. Dernæst bages de to halve græskar med skindsiden opad, til græskarkødet er helt mørt. Du kan nu fjerne det møre kød med en ske og lade det køle helt af.
Det er vigtigt, at du lader mosen køle helt af, inden du tilføjer den til dejen. Hvis mosen stadig er lun, kan dejen blive for varm under æltningen, hvilket vil påvirke gæren og hæveevnen.
TIP: Brug også græskarmos til at lave en fantastisk græskarkage.