
Ingredienser
Indiske besan puda pandekager
- 4 dl kikærtemel
- 1 spsk. garam masala
- 2 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 fed hvidløg
- 2 dl vand
- 2 små squash
- smør eller olie til stegning
Raita
- ½ agurk
- 1 lille håndfuld mynte
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt
Pandekagefyld
- 100 g frisk spinat
- lidt olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 2 modne avocadoer
- 4 æg
- 1 håndfuld mynte
Fremgangsmåde
Indiske besan puda pandekager
Bland kikærtemel, garam masala, gurkemeje, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt presset hvidløg og vand, og pisk det sammen til en sej dej uden klumper. Skyl squash, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne squash i dejen. Steg ½-1 dl dej ad gangen i smør eller olie på en pande. Brug en tallerken til at vende pandekagen, så du kan stege den færdig på den anden side – den skal være gylden og gennemstegt.
Raita
Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål.
Pandekagefyld
Skyl spinaten grundigt. Steg den kortvarigt i lidt olie på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag spinaten af panden. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Steg 4 spejlæg på panden.
Til servering
Servér besan puda-pandekagerne med spinat, spejlæg, raita, avocadoskiver og grofthakket mynte.
Besan puda: pandekager med kikærtemel
Besan puda er nemme, krydrede pandekager af squash og kikærtemel. En opskrift, der traditionelt strammer fra indien.
Kikærtemel har i løbet af de sidste år vundet en fast plads i mit køkken, for udover at det er super billigt, er det også en utrolig alsidig ingrediens, der kan bruges til alt fra panering og brød til at lave veganske omeletter. Den første opskrift, jeg nogensinde lavede med kikærtemel var disse indiske pandekager, og det er en opskrift, jeg stadig vender tilbage til.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk dhal eller indisk kylling med blomkål
Opskrift på indiske sunde madpandekager
Denne opskrift er beviser at vegetarmad sagtens kan være både nemt, sundt og lækkert – uden at sprænge madbudgettet. Ikke dårligt vel? Besan puda-pandekagerne kan bikses sammen på noget, der ligner 5 minutter. Endnu en bonus er, at de også smager herligt kolde, så lav gerne en større portion, hvis tiden er der – så har du ekstra til frokost dagen efter. Alt i alt en skøn hverdagsopskrift!
TIP: Prøv også banh xeo – de lækreste vietnamesiske madpandekager
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Meget lækkert og det skal klart laves herhjemme:-)
Jeg bruger selv kikærter meget.
God aften til dig!
Håber, det bliver et hit :-*
Mh, dem vil jeg virkelig glæde mig til at lave!
håber, at du vil synes om det :-*
Jeg har lige lavet opskriften, og de er såå gode! 😀 Tak for dine altid gode opskrifter, kære Emma ??
Så skønt at høre <3
Det ser så lækkert ud – Må jeg prøve i en nær fremtid! Du skriver, at det er billigt at købe kikærtemel. Hvor skaffer du det henne til en fornuftig pris? 🙂
Hos mellemøstlige købmænd 🙂
Hej Emma
Dem har jeg også lavet, og også haft på den blog om indisk mad, jeg engang havde. De er fantastiske! Iøvrigt god blog, du har!
Tak Torben 🙂
Hvor finder du kikærtemel i Aarhus? 🙂
I mellemøstlige butikker/kiosker 🙂