Kulmule med græskarmos
Kulmule med græskarmos er en skøn kombination. Fisken får rigtig lov til at stråle sammen med den milde, sødmefulde græskarmos. Og når der dryppes lidt brunet smør-dressing over, løftes resultatet til nye højder! Super simpelt men vidunderligt smagfuldt.
TIP: Erstat græskarmosen med en lækker rodfrugtmos, hvis græskar ikke er i sæson
Når turen går forbi fiskehandleren, er kulmule en af mine favoritter. Det er en hvid fisk, der er mere saftig og fast i kødet end eksempelvis torsk. Det gør kulmule nemmere at stege, uden at fisken bliver tør, og skindet kan steges dejlig sprødt.
Brunet smør
Når smør brunes, får det en vidunderlig karamelliseret og nøddeagtig smag. Jeg tilføjer også et finthakket løg og lidt salvie, der virkelig er et perfekt match til retten.
For at balancere smagen af brunet smør, smager jeg dressingen til med en smule ahornsirup og hvidvinseddike. Det giver den perfekte spil mellem syrlig/sød/fed, og resulterer i en dressing, der er svær at få nok af.
TIP: Prøv også min opskrift på kulmule med salvie og ristet blomkål eller torsk i fad med fennikel, citron og feta
Hvis du prøver min opskrift, vil jeg elske at se resultatet. Tag mig meget gerne på Instagram med @emmamartiny og #martinyfood.
Flere opskrifter med fisk
Salatskål med laksemousse af varmrøget laks
Salade niçoise med ristede kartofler
Dampet rødspætte med sødkartoffelmos