Linsegryde med kyllingekødboller

Denne lækre linsegryde er fyldt med grøntager og toppet med saftige kyllingekødboller.

Retten smager af sommerferie i Italien med masser af dejlige krydderier, og særligt når den toppes med et drys af parmesan, persille og pinjekerner.

Prøv den, prøv den, prøv den! Du vil ikke fortryde det 🙂

Linsegryde med kyllingekødboller

Italiensk linsegryde med kyllingekødboller

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

Linsegryde

  • 1 aubergine
  • olivenolie til stegning
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater)
  • 140 g tomatpuré
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 2 dåser grønne linser
  • 70 g frisk spinat

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille

DRYS

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 30 g pinjekerner

Til servering

  • groft brød

Fremgangsmåde

Kødboller

Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.

Linsegryde

Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre.

Kødboller

Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.

DRYS

Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål.

Til servering

Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.

Find flere opskrifter i samme kategori

Italiensk gryderet med linser

Den linsegryde med kyllingekødboller er den dejligste comfort food. Lunende og lækker men stadig sprængfyldt med masser af grøntsager. Først laves en smagfuld tomatsauce med smag af italien, hvor i der vendes linser, stegt aubergine og spinat. Til sidst toppes retten med smagfulde og møre kyllingekødboller.

 

kyllingekødboller

Gryderet med kyllingekødboller

Kyllingekødbollerne får dejlig velsmag af revet parmesan. Jeg tilsætter desuden ristede pinjekerner til farsen. Det kan godt undlades, men både smag og konsistens får lige en opgradering.

TIP: Hvis du vil gøre retten vegansk, kan du undlade kyllingekødbollerne eller erstatte dem med stegt tofu. 

Italiensk drys til gryderet

Jeg topper min linsegryde med kyllingekødboller med et dejligt drys af persille, parmesan og pistacienødder. Persille hakkes fint, parmesan rives og pistacienødderne ristes, inden det vendes sammen. Det smager så herligt og giver lige retten et sidste luksus-twist.

Italiensk opskrift med kylling

Hvis du er på udkig efter flere italienske opskrifter med kylling, vil jeg varmt anbefale dig at prøve mit risottofad med kylling og fennikel. Her tilbedes risottoen i et fad toppet med sprød og saftig kylling og fennikel.

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Det lyder vel nok lækkert. Kan man få grønne linser på dåse? Det vidste jeg ikke. Er de så kogte og klar?

  2. Hej Emma
    Først vil jeg lige sige dette; hver gang jeg skal finde inspiration til enten aftensmad, lækre sager eller brød, så tjekker jeg dit opskriftindex som et af de første! Så tak for virkelig gode idéer til en ret så kedelig kok (læs: mig).
    For det andet; kan man mon bruge tørrede, grønne linser i retten? I så fald, ville du så bare koge dem efter anvisning på pakken, og derefter komme dem i gryden, sådan som det er angivet i din opskrift?

    1. Hej Mette :-* Åh, tusind tak. Så dejligt at høre.
      Du kan sagtens bruge tørrede grønne linser, men jeg vil anbefale dig at koge dem inden, så du er sikker på, at du ikke tilsætter for lidt væske til retten.
      KH

Skriv en kommentar