-
Link kopieret
Nem hjemmelavet aioli
Sæt en skål aioli og en portion fritter (af kartofler, grønne bønner, polenta eller rodfrugter) foran mig, og du får en meget glad Emma.
En skål hjemmelavet aioli og en portion fritter (af kartofler, grønne bønner, polenta eller rodfrugter) går du aldrig galt i byen med.
Her får du opskriften på den perfekte hjemmelavet aioli.

Dip til 6 personer personer
Forberedelse /I alt 5 min
INGREDIENSER
- 1 æg
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 2-3 fed hvidløg, pressede
- 1/2 tsk. flagesalt
- 1,5 - 2 dl olivenolie og/eller smagsneutral olie
MED ELPISKER
Pisk æg, sennep, citronsaft, hvidvinseddike, hvidløg og salt sammen.
Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker. Tilsæt dernæst langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens.
Smag til med salt.
MED STAVBLENDER
Kom alle ingredienserne i høj beholder. Start med 1,5 dl olie. Brug en stavblender til at blende det sammen. Tilføj evt. lidt mere olie, til konsistensen er perfekt. Smag til, og servér.
Hjemmelavet aioli med olivenolie og hvidløg
Aioli er en mayonnaise lavet af olivenolie og smagt til med masser af hvidløg. Det er en spansk klassiker, der serveres til alt fra kød, skaldyr og grøntsager, og så er det også herligt som dip til fritter eller lunt brød. Hjemmelavet aioli kan virkelig serveres til det meste! Servér for eksempel aioli som alternativ (eller supplement) til smør, som en skål til buffeter og som en del af et tapasbræt. Derudover er det også en fantastisk dip til ovnbagte kartofler eller grækarfritter.
Nem aïoli med stavblender
Det er stjernenemt at lave hjemmelavet aioli, hvis man bruger en stavblender. Kom alle ingredienserne i en beholder - wroom-wroom - og så har du den lækreste cremede konsistens.
Hvordan laver man den bedste hjemmelavet aioli?
Dét er et spørgsmål, kun du kan svare på, for mængden af hvidløg, olivenolie og syre (hvidvinseddike og/eller citronsaft) skal justeres, så det passer til dine smagsløg. Nedenfor for du vores bedste opskrift. Vi har lavet aioli af en mild olivenolie, men nogle synes, at smagen bliver for gennemtrængene, og hvis du er en af dem, vil vi anbefale dig at bruge en smagsneutral olie (som rapsolie eller avocadoolie) i forholdet 50/50 eller 25/75. Prøv dig frem! Vi tilsætter desuden æggehvide, hvilket nogle nok vil ryste på hovedet af. Æggehvide giver en skøn og lidt mere luftig konsistens, men du kan sagtens bruge æggeblommen alene. Start måske med 0,5 æggehvide og se, hvad du synes :-)
TIP: prøv også en af vores andre dips - vi har opskrifter på alt fra vegansk cashew dip med urter til kold bearnaise sauce!
Opskrifter med aïoli
Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli Laks med pesto crust