Pasta med tun sauce

Denne simple opskrift på pasta med tun sauce tager næsten ingen tid at bikse sammen. Den er perfekt til travle hverdage, hvor maden gerne skal på bordet på 20 minutter. Samtidig kan jeg sagtens finde på at servere retten på en hyggelig datenight – for der skal jo alligevel åbnes en flaske hvidvin til saucen 😉

Pasta med tun sauce

Pasta med tun sauce

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 15 min / i alt 40 min

Ingredienser

 • 400 g spaghetti
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie til stegning
 • 1 lille glas kapers
 • 3 dl hvidvin
 • 2 dåser tun i olie
 • salt og friskkværnet peber

Til servering

 • skal af 1 usprøjtet citron
 • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Pil og pres hvidløg, og svits dem i olie i bunden af en gryde. Tilsæt afdryppede kapers, og lad dem svitse med et par minutter. Hæld hvidvin over, og bring gryden i kog. Afdryp tun, og vend i gryden. Krydr med salt og peber.

Til servering

Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl og hak persillen. Vend den friskkogte, afdryppede spaghetti i tunsaucen. Drys med citronskal og persille, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på pasta med tun sauce

Pasta med tun sauce ser måske ikke ud af meget, men jeg siger jer, det er lækkert. Og nogle gange er en smagfuld pastaret altså bare lige præcis den comfort food, man har brug for.

Tunsaucen laves med dåsetun, hvidløg, citron, kapers og hvidvin. Det giver en utrolig smagfuld sauce, der er langt mere luksuriøs, end man kan forestille sig, når man først hiver dåsetun ud af skabet.

 

TIP: Prøv også min fantastiske opskrift på autentisk spaghetti bolognese eller en cremet fettuccine alfredo med kylling eller pasta med ratatouille

 

Hvilken pasta til tunsauce?

Hvilken pasta, du vælger at bruge til opkriften, er helt op til dig. Jeg foretrækker den klassisk spaghetti eller de lidt bredere fettuccine bånd, men retten ville også være dejlig med penne, pastaskruer eller lignende.

Vil du skrue en smule op for sundhedsværdien, kan du altid bruge fuldkornspasta eller vælge en variant af bønner eller brune ris. Sidstnævnte er særligt et hit herhjemme, for jeg synes, det smager og mætter dejligt.

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Flere opskrifter med pasta

Jeg har et stort udvalg af pastaopskrifter på min blog. Prøv nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Totalt barndomsminder. Dengang jeg boede hjemme, fik jeg virkelig tit retten. Dog med chili i stedet for citron og ingen hvidvin.

 2. Jeg har lavet en del af dine feminaopskrifter på det sidste, og det har simpelthen været så godt og nemt! Jeg fortæller altid min mor, at det er en af dine opskrifter, og hun bad mig hilse og sige, at dine opskrifter (og særligt marrokanske grøntsagsgryde) bliver nydt ??

 3. Tak for en rigtig dejlig opskrift. Den var nem, smagte super lækker, og er (forholdsvis) billigt at lave. Bonus for at man ofte har disse ting i skabet/ køleskabet. 🙂

Skriv en kommentar