Opskrift på pasta med ratatouille
I denne opskrift på pasta med ratatouille møder det franske køkken det italienske. Den består af en rustik grøntsagssauce inspireret af den franske ratatouille. Vendt i pasta og toppet med parmesan og basilikum som en italiensk klassiker.
Saucen består af masser af grønt og krydderier. Som en ratatouille af tomater, aubergine, peberfrugt og squash smagt til med rosmarin og oregano. Grøntsagerne skæres i grove stykker, vendes med krydderier og olivenolie, inden de bages sammen i et ovnfast fad. Derefter skal du blot mose de bagte grøntsager med en grydeske, og så har du den lækreste ratatouille-sauce klart til servering.
I en traditionel ratatouille sauteres forskellige grøntsager såsom aubergine, squash og peberfrugt i olivenolie med krydderurter i en gryde. Her skærer jeg dog grøntsagerne i skiver og rister dem i ovnen i et ovnfast fad. Det giver grøntsagerne (og dermed også saucen) mere smag. Og så er fremgangsmåden også nemmere, da man slipper for at røre i gryden.
TIP: Hvis du vil prøve en anden skøn opskrift med ratatouille, kan du prøve min ratatouille salat eller en ratatouille tærte
Nem pastaret med ovnbagt sauce
Opskriften på pasta med ratatouille er ikke bare utrolig velsmagende. Det er også en af de nemmeste pastaretter, jeg kan komme i tanke om. Godt nok kan det nok ikke konkurrere med en god klassisk “pasta pesto” på hurtigst tilberedningstid. Men det er ærligt talt ikke mange minutter ekstra, du skal bruge i køkkenet, og resultatet er både mere inspirerende og sundere at servere. Med massevis af grøntsager, der smager fantastisk sammen i en rustik sauce.
Tricket til den nemme ret er at tilberede alle grøntsagerne sammen i et ovnfast fad. Her bliver de bløde og møre, så de kan moses sammen til en grov sauce. Men samtidig bliver de let sprøde og gyldne i kanterne, hvilket både giver en god konsistens og ekstra smag, i forhold til, hvis man havde tilberedt alt sammen i en gryde.
TIP: Andre nemme pastaretter er pasta med tunsauce, pasta med asparges og ærter, fettuccine alfredo med kylling og pastasalat med rød pesto og chorizo