Pastasalat med pesto & bagte gulerødder

En skøn, grøn pastasalat med spinat, der smager vidunderligt både lun og kold. Pastaen vendes i pesto, frisk spinat, mættende kikærter, bagte gulerødder og mozzarella, og har således masser af fylde og smag! Salaten kan både serveres som hovedret eller som tilbehør, og jeg vil også særligt anbefale den til frokost i en picnic-kurv.

Pastasalat med pesto

Pastasalat med pesto og bagte gulerødder

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

DET SKAL DU BRUGE

 • 500 g pasta, gerne conchiglie
 • 1 dåse kikærter
 • 1-2 dl grøn pesto*
 • 100 g frisk spinat
 • 125 g mozzarella, gerne bøffelmozzarella

Bagte gulerødder

 • 1 kg gulerødder
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. tørret basilikum
 • salt

TIL SERVERING

 • frisk basilikum
 • 1 citron

Fremgangsmåde

BAGTE GULERØDDER

Tænd ovnen på 220°. Skræl gulerødder, og skær dem i skrå skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, basilikum og salt. Bag dem i 25 minutter, til de er møre og gyldne.

PASTASALAT

Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på emballagen. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Vend kikærter og friskkogt pasta sammen med grøn pesto i en skål. Skyl spinaten, og vend den i pastasalaten sammen med bagte gulerødder, spinat og bøffelmozzarella revet i mindre stykker.

SERVERING

Top pastasalaten med plukket basilikum, og servér med citron skåret i både.

 

* Brug en købt pesto eller lav din egen hjemmelavede variant efter min opskrift.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på en moderne pastasalat

Pastasalat er mere end dem, jeg husker fra 90’erne, med med dåsemajs og skinketern. Derfor har jeg næsten lyst til at kalde dette en ‘moderne pastasalat’.

Her vender jeg pastaen i en smagfuld grøn pesto og tilsætter frisk spinat, mættende kikærter, bagte gulerødder og mozzarella. En kombination, der smager vidunderligt både lun og kold – så lav gerne en stor portion, så du har rigeligt til frokost dagen efter.

Hvis du gerne vil lave en pastasalat med rød pesto fremfor grøn, kan jeg varm anbefale min opskrift på pastasalat med rød pesto og chorizo. Den indeholder også bagte gulerødder men også kikærter og bagte tomater.

 

PRØV OGSÅ: Min opskrift på cæsar salat med kylling eller grillede gulerødder med rustik pesto

 

Hjemmelavet grøn pesto

Den grønne pesto kan du købe eller lave selv. Min opskrift på hjemmelavet grøn pesto finder du her.

Hjemmelavet smager jo altid bedst, men på travle dage går det sagtens an med en fra supermarkedet – husk dog lige at læse ingredienslisten, for der er langt mellem dem af ordentlig kvalitet.

 

Luksus pastasalat

Hvis du laver pastasalaten i en luksusudgave med hjemmelavet pesto, vil jeg anbefale dig også at forkæle dig selv ved at bruge bøffelmozzarella frem for den almindelige mozzarella af komælk. Den koster mere, men smager også derefter.

De bagte gulerødder får en fantastisk smag og sødme, når de ristes i ovnen, og det giver en dejlig fylde til pastasalaten. Du kan dog sagtens variere opskriften ved at erstatte dem med andre rodfrugter. Søde kartofler, pastinak eller rødbede vil helt sikker smage skønt, er jeg sikker på.

 

Flere opskrifter med pasta og spaghetti

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar