Grillede gulerødder med rustik pesto

Grillede gulerødder med rustik pesto er en fantastisk sommerservering. Gulerødderne bliver gyldne efter en tur på grillen, og den grove pesto giver en vidunderlig smag, når den vendes sammen med rødderne. Med friske krydderier, parmesan, sprøde mandler, citronskal og tilmed også de grønne toppe fra gulerødderne, så de ikke går til spilde.

De grillede gulerødder er perfekt tilbehør til alt fra grillpølser til grøntsagsbøffer, alt efter hvad du foretrækker at komme på grillen. Jeg synes særligt, den gør sig godt til lam og kyllingekød.

grillede gulerødder med rustik pesto

Grillede gulerødder med rustik pesto

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Rustik pesto

  • 1 håndfuld grønne gulerodstoppe
  • 1 håndfuld basilikum
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan
  • saft og skal af 1 citron
  • salt
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Grillede gulerødder

Læg gulerødder med gulerodstoppe i koldt vand. Lad dem lægge i blød i 10 minutter eller mere. Gul dernæst rødder og toppe grundigt under rindende vand, så du er sikker på, der ikke er jord på.

Skær toppene af gulerødderne, og gem en stor håndfuld af de grønne blade til pestoen.

Halvér gulerødderne fra top til bund på langs. Vend dem i olivenolie og salt.

Grill gulerødderne på alle sider, til de bliver møre med let bind og har flotte grillstriber.

Hak gulerodstoppe og basilikum fint. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem. Riv parmesanosten groft. Bland det hele i en skål. Riv citronskallen og pres saften fra citron ned i skålen. Tilføj salt og olivenolie, og vend rundt

Servering

Anret de grillede gulerødder på et fad. Fordel den rustikke pesto over, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

gulerødder på grill

 

Opskrift på grillede gulerødder

Denne opskrift på grillede gulerødder med rustik pesto er helt fantastisk tilbehør til grillmaden. Den er fyldig og mættende, frisk og delikat på samme tid. Og så passer den perfekt til det meste, ligegyldigt om du er mest til kød eller grøntsager på grillen.

Denne dag serverede jeg salaten til en grillet lammeculotte, og det var virkelig et dejligt match. Sammen med en grillet salat med squash og majs, et surdejsbrød med hvidløgssmør og aïoli. Det var et skønt sommermåltid, og hele familien sendte så mange rosende ord i min retning, at jeg vist snart bliver nødt til at sætte det på bordet igen.

 

TIP: Andre gode sommersalater er spidskålssalat med æbler og vandmelonsalat med feta

 

 

Salat med bagte eller grillede gulerødder

Gulerødder er noget, vi altid har i grøntsagsskuffen i køleskabet. Det er sådan en god, billig og alsidig råvare, der er i sæson året rundt, og som både kan spises som rå eller tilberedt. I suppe, kage, boller eller risotto. Eller bare som sprøde gulerodsstave som en snack. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser for de mange anvendelsesmetoder.

Min favoritmåde at spise gulerødder er dog, når den bages i ovnen. Eller endnu bedre: tilberedes på grillen! Sådan fremhæves gulerøddernes sødmefulde smag, og deres ydre bliver smagfuldt, gyldent og næsten lidt karamelliseret.

Til salaten her foretrækker jeg som sagt at grille gulerødderne, men du kan også sagtens bage dem i ovnen. Jeg kan også anbefale dig at kigge til disse lækre opskrifter med bagte gulerødder som inspiration:

 

grillede gulerødder

 

Rustik pesto af gulerodstoppe

Til pestoen bruger jeg en blanding af basilikum og gulerodstoppe. Altså de grønne toppe fra gulerødderne, der ofte stadig sidder på, når du køber gulerødder om sommeren.

Toppene skal gerne være helt friske og spæde, og du skal kun bruge de yderste grønne blade. De har den lækreste smag og bliver ikke for grove i konsistensen.

Hvis du køber gulerødder uden toppe, kan du sagtens lave en rustik pesto af basilikum alene (brug blot dobbelt mængde), eller du kan erstatte gulerodstoppe med persille eller andre krydderurter.

Lad dig også gerne inspirere til andre gode udgaver af grøn pesto i dette blogpost med min bedste opskrift på grøn pesto. 

 

grillede gulerødder med pesto

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar