Opskrift på pastasalat med rød pesto
Denne opskrift på pastasalat med rød pesto kom jeg på en dag, hvor vi havde en rest rød pesto i køleskabet. Jeg kom i tanke om den gode opskrift på salatsalat med grøn pesto og bagte gulerødder, og besluttede mig for at lave en rød udgave, bare tilsat lidt ekstra rester, som gemte sig i køkkenet; Chorizopølse, kikærter og tomater. De røg i ovnen sammen med gulerødderne, og derefter blev det vendt med pasta og pesto. Blot 30 minutter var maden klar til servering – og det smagte så dejligt, at jeg blev nødt til at gentage succesen. Så dejligt, at jeg nu deler opskriften med jer her.
TIP: Prøv også min opskrift på pasta med ratatouille eller pastasalat med varmrøget laks og avocadocreme
Pastasalat med chorizo
Chorizo er en krydret spansk pølse, og jeg er vild med at bruge i mit køkken. I alt fra en god spansk pølseret til en lækker æggekage. Den giver nemlig utrolig meget smag, og når pølsen steges, kan den blive knasende sprød som bacon. Det er sådan, jeg bruger chorizo i denne opskrift. Den skæres i skiver (endelig ikke for tynde, for så bliver de brændte), og så bages de sammen med grøntsager og kikærter. På den måde er de også med til at give de andre ingredienser en god smag.
Tips og variantioner til pastasalat med rød pesto
- Hvis tomater ikke er i sæson, kan de snildt undlades. Du kan sagtens bruge andre grøntsager såsom rød peber eller svampe i stedet.
- I stedet for chorizo kan du bruge bacon i grove tern.
- Du kan bruge alverdens forskellige pastaer til salaten. Mine favoritter er conchiglioni, fusilli eller penne, men klassiske pastaskruer går også an!
- Forvandl pastasalaten til en dejlig pastaret ved at bruge spaghetti. På denne måde holder den sig ikke så godt på køl men er dejlig at nyde kold.
- Du kan både lave din egen røde pesto eller bruge en købt variant. Brug også gerne andre typer pesto i stedet.