Opskrift på efterårssalat
Denne efterårssalat smager fuldstændig helt og aldeles fantastisk! Så kort kan det siges, men jeg sætter gerne flere ord på, for det er en af de dejligste salater, jeg kender til. Jeg serverer salaten hvert efterår eller i sensommeren, når jeg finder græskar og figner i supermarkedet.
Min efterårssalat med græskar og figner indeholder nogle af mine yndlingsingredienser, og jeg tør næsten vædde med, at denne opremsning, vil få jeres tænder til at løbe i vand:
Søde, ristede græskartern, smukke figner, sprød skinke, frisk mozzarella og knasende græskarkerner. Tynde ringe af rødløg, let bitter rucolasalat, og masser af smagsfuld balcamicoglace.
Havde jeg ret? I så fald må I hellere skynde jer at prøve opskriften, imens I stadig kan få fingrene i efterårets græskar og friske figner.
TIP: Prøv også fyldige salater såsom en figen caprese salat med burrata, en dejlig græsk linsesalat eller en salat med kikærter.
Salat med græskar
Jeg er vild med at bruge græskar i min madlavning. I alt fra en lækker græskarrisotto eller i en æggekage. Mest af alt holder jeg dog af bage græskar i ovnen som græskarfritter eller i tern, som jeg kan bruge i fyldige salater. I vinteren laver jeg ofte en græskarsalat med grønkål og grantæblekerner, men i sensommeren og efteråret, når jeg kan finde friske figner, er denne efterårssalat det største hit.
Figner sæson
Figner er en af mine yndlingsfrugter. De er så fascinerende smukke, lige tilpas søde og delikate.
Desværre er figner kun i sæson i en relativt kort periode, fra slutningen af juli til september. Derfor handler det om at få det bedste ud af tiden, så længe de lækre figner er til at få fingrene i. Det kan du gøre med denne opskrift på efterårssalat, men jeg kan også anbefale dig at prøve følgende opskrifter: